İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr.�Canan Karataysu tüketiminin hayati bir yere sahip olduğunu belirterek, suyu doğru içmenin de son derece önemli olduğunu söyledi.
Canan Karatay, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Gerçek Tıbbın 10 Şifresi” adlı söyleşide konuştu. Karbonhidratlardan uzak durulması gerektiğini belirten Karatay, tükettiğimiz suyla ilgili de önemli açıklamalar yaptı.
Vücut sistemimizin düzenli olarak çalışabilmesi için yeteri kadar su tüketmemiz gerektiğini vurgulayan Canan Karatay, “İçi mineral dolu tuzlu su tüm hücrelerimize yararlı” dedi.
Karatay, “Sağlıklı olmak için suyun yanında vücuda yeterli hayvansal yağ, protein gidecek. O zaman hastalanmıyoruz. Hastalanmış olsak bile yavaş yavaş hastalıklarımızdan kurtuluyoruz. Yeterli miktarda su için ama bu su sağlıklı olmalı. Sağlıklı sudan kastımız bildiğiniz alınan şişedeki su değil. Nedir o, yüzde 60 ila 80 arasındaki tuzlu su. Bu oran da yaşa göre değişir. Saf su değil, tuzlu su için.”
Canan Karatay, “İçi tuz dolu olacak. Dengeli, içi minerallerle dolu su için çünkü bu, vücutta tüm işlevleri görecek. Göz görecek, sinir sistemini rahatlatacak. Aklınıza ne gelirse. İçi mineral dolu tuzlu su olması tüm hücrelerimize yararlı. Onun dışında da yüzde 20 oranında hayvansal protein, bunun yanında da yüzde 19,9 oranında hayvansal yağ olacak. Bunlar dengeli olarak vücuda arz edildiği zaman hücrelerin toparlandığı görülecek.” dedi.