PendikHaber Girişi : 06 Nisan 2022 16:19

Prof. Dr. Nejat Olgaç

Prof. Dr. Nejat Olgaç

Pendik lisesinden 1967, İstanbul Teknik Üniversitesinden 1972 yılında mezun olmuştur. Makine Mühendisliği Columbia üniversitesinden ise 1976’da Dr. Mühendis Olarak mezun olmuştur. 1981 yılına kadar üretim sanayi ile ilişkili çalışmıştır.

1981 yılından bu yana profesör Doktor olarak Connecticut Üniversitesi makine mühendisliği bölümünde öğretim üyesi olarak görev yaptı.

Connecticut Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde uzun süredir görev yapan Prof. Dr. Nejat Olgaç, Çek Üniversitesi Bilimsel Konseyi tarafından her yıl seçkin kişilere verilen “Onur Doktorası” ödülünü aldı.�

Bilim Konseyi, Olgaç’ın özellikle robotlar ve elektro-mekanik üretim makinalarının işlevlerinde modelleme ve dinamik kontrol sahalarındaki güçlü buluşlar ve gelişmelere sağladığı katkıdan dolayı bu ödüle layık buldu.

Olgaç, Çekya’nın başkenti Prag’da tarihi Bethlehem Chapel’de birçok bilim insanı, akademisyen ve bilim kuruluşu temsilcilerinin katıldığı törenle ödülünü aldı.

Ödül törenine Türkiye’nin Prag Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı da katıldı. �

Uluslararası patenti birçok buluşa imzasını atmış olan Olgaç, halen yurtdışında öğretim üyeliği görevini sürdürmekte, dünyaca ünlü birçok üniversite araştırma kurumu ve bilimsel organizasyonda yer almaktadır.