GündemHaber Girişi : 06 Mart 2023 13:04

PROMASİAD’dan deprem bölgelerine 300 milyon TL destek

PROMASİAD’dan deprem bölgelerine 300 milyon TL destek

Gaziantep, Kahramanmaraş Antakya’da ve Adıyaman’da zelzeleden etkilenen meslektaşlarıyla ile bir ortaya gelen PROMASİAD Derneği Lideri Ömer Karatemiz ve idare heyeti üyeleri, bundan sonraki süreçte iş hayatının devamı ile ilgili neler yapılabileceği hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Adıyaman’da promosyon, reklam ve matbaa kesiminizde faaliyet gösteren işletmeler ile bir ortaya gelen Lider Ömer Karatemiz, önceliklerin ve acil gereksinimlerin tespiti konusunda envanter çalışmasının tamamladığını söyledi.

Afet bölgesinde iş ve üretim hayatının tekrar başlaması için yapılabilecekler ile ilgili sorumluluklarının bulunduğunu söyleyen Karatemiz, “Çok kayıplarımız oldu. Acımız büyük. Yaralar devletimizin uyumunda ve milletimizin katkıları ile sarılmaya çalışılıyor. Ancak iş dünyası olarak bizlerin bundan bu türlü afet bölgesinde iş ve üretim hayatının yine başlaması için yapılabilecekler ile ilgili sorumluluklarımız var. Bu kapsamda zelzeleden birinci derecede etkilenen Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya’da ki firmalarımız ile teğe bir görüşerek yol haritaları ve muhtaçlık tahlil çalışmalarını tamamlıyoruz. Bölge vilayetlerindeki meslektaşlarımızı Gaziantep, Kayseri, Adana ve Mersin vilayetlerindeki dal temsilcileri ile eşleştirerek ticari hayatın tekrar başlaması için ilgili vilayetlerde Ticaret ve Sanayi odalarımız ile birlikte ortak bir efor sürdüreceğiz.” sözünü kullandı.

Adıyaman’da düzenlenen ziyaret programına PROMASİAD Lideri Ömer Karatemiz’e İdare Şurası Üyelerinden Hüseyin Teke, Mustafa Duru ve Ethem Özcan da eşlik etti.





Hibya Haber Ajansı