GündemHaber Girişi : 19 Nisan 2023 14:04

Ramanlı: “Kürt meselesi CHP zihniyetinin bir ürünüdür”

Ramanlı: “Kürt meselesi CHP zihniyetinin bir ürünüdür”

AK Parti listesinden HÜDA PAR Batman Milletvekili adayı Serkan Ramanlı, katıldığı bir TV programında gündemle ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kürt halkının yaşadığı problemlere yönelik sorulan sorulara karşılık veren Ramanlı, Kürt sıkıntısının CHP zihniyetinin bir eseri olduğunu vurgulayarak bu sıkıntının tahlili için Millet İttifak'ında ortaya konulan bir iradenin olmadığını belirtti.

Türkiye'de 20 milyon Kürt seçmeninden yalnızca 6 milyonunun HDP'ye oy verdiğini tabir eden Ramanlı, Kürtlerin tamamının bir partiye oy veriyormuş üzere bir algının gerçek olmadığını söyledi.

Silahlar ortadan kalkmadığı ve inanç ortamı oluşmadığı sürece Kürt sıkıntısında bir ilerleme kaydetmek mümkün olmayacağının altını çizen Ramanlı, “Ben bu sorun için 'beyaz kefen giydim' diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu bahiste önemli adımlar da attı. Bu adımlar sonradan istenilen düzeye gelmedi. Ancak tekrar de Kürt probleminde onun daha önemli, daha sağlam adımları atmasını ve bu tahlili getirmesini umut ediyoruz. Bu beklenti tekrar ondan yana vardır, umut onda vardır. Hiç kimsenin millet ittifakından bu türlü bir beklentisi olmaz. Zira Kürt problemi, CHP zihniyetinin bir eseridir. CHP, Türkiye’de bu türlü bir sıkıntıyı ortaya çıkarmış. Yani Kürt sorunu ve günümüz sorunlarının tamamı CHP’den doğmuş ve günümüze kadar ulaşmıştır. Bugün de CHP Kürtlere bir umut vermiyor. Kürt sıkıntısını halledeceğine dair bir umut vermiyor, hoş bir kelam bile ağızlarından çıkmıyor.” sözünü kullandı.

Hibya Haber Ajansı