SporHaber Girişi : 13 Aralık 2022 16:50

Ricardo Quaresma paylaştı! Beşiktaşlılar Heyecanlandı

Ricardo Quaresma paylaştı! Beşiktaşlılar Heyecanlandı

Beşiktaş’ta unutulmaz işlere imza atan Portekizli yıldız Ricardo Quaresma’da paylaşım geldi. Quaresma paylaşımında ‘yeni imza’ açıklaması yaptı.

Geçtiğimiz günlerde sahalara geri döneceğini ve bazı tekliflerin geldiğini duyuran Ricardo Quaresma, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gündem oldu. Ricardo Quaresma’nın paylaşımındaki�Türkiye�ayrıntısı dikkat çekti.

GERİ DÖNECEĞİNİ AÇIKLADI

Son olarak Guimaraes’te forma giyen Ricardo Quaresma, geçtiğimiz günlerde sahalara geri dönmek için hazırlıklarını yaptığını ve bazı teklifler aldığını açıklayarak taraftarları heyecanlandırmıştı.

Beşiktaş'ta unutulmaz işlere imza atan Portekizli star Ricardo Quaresma'da paylaşım geldi. Quaresma paylaşımında 'yeni imza' açıklaması yaptı.

TÜRKİYE PAYLAŞIMI HEYECANLANDIRDI

Ricardo Quaresma’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım taraftarları heyecanlandırdı. Portekizli yıldız paylaşımında Yeni imza ifadesine yer verirken Türkiye bayrağı kullandı. Bu paylaşım akıllarda “Acaba Türkiye’ye mi geliyor?” sorusunu uyandırdı.

RICARDO QUARESMA’NIN BEŞİKTAŞ KARNESİ

Ricardo Quaresma, bir dönem formasını giydiği ve taraftarların sevgilisi olduğu Beşiktaş formasını 227 kez terletti ve toplam 16943 dakika süre aldı. 39 yaşındaki tecrübeli yıldız, 38 gol ve 78 asistle skora etki etmişti. Portekizli, siyah-beyazlılarla 2 lig 2 de Türkiye Kupası sevinci yaşamıştı. Portekizli yıldız, ayrıca bir dönem de Kasımpaşa forması giymişti.

Ricardo Quaresma kimdir?

Tam adı Ricardo Andrade Quaresma Bernardo olan Ricardo Quaresme 26 Eylül 1983 yılında Portekiz’in Lizbon kentinde dünyaya geldi. Kanat mevkiinde oynayan başarılı futbolcu günümüzde Liga NOS takımlarından birisi olan Vitoria Guimaraes’da forma giymektedir.

Tam adı Ricardo Andrade Quaresma Bernardo olan Ricardo Quaresme 26 Eylül 1983 yılında Portekiz'in Lizbon kentinde dünyaya geldi. Kanat mevkiinde oynayan başarılı futbolcu günümüzde Liga NOS takımlarından birisi olan Vitoria Guimaraes'da forma giymektedir.

Bir dönem Beşiktaş futbol kulübünde de forma giyen başarılı futbolcu, taraftarlardan da yoğun ilgi görmüştü.

Başarılı futbolcu 1, 75 metre boyundadır. Portekizli futbolcu, futbola 2000 yılında Sporting CP futbol takımında başladı.

Bir yıl kadar bu takımda alt yapıda oynayan yetenekli futbolcu 2001 yılında Sporting CP ile profesyonel kariyeri için sözleşme imzaladı.

2003 yılına kadar bu takımda olan Quaresma çıktığı 65 maçta da toplam 12 gol kaydetti. Genç yetenek 2003- 2004 sezonunda Barcelona forması giydi.

Barcelona forması ile 22 maça çıkan başarılı futbolcu 1 gol şansı buldu. Quaresma 2004- 2008 yılları arasında Porto’ya transfer oldu.

Süper Lig’de hangi takımlarda oynadı?

Portekizli futbolcu Quaresma 2010- 2012 yılları arasında Beşiktaş’a transfer oldu.

Dünya genelinde başarıları ile tanınan Ricardo Quresma 2015 ve 2019 yılları arasında Beşiktaş’ta forma giydi.

Siyah beyazlı formayı giyen Ricardo Quaresma çıktığı 108 maçta 13 gol atabildi. Bunun yanı sıra 2019- 2020 yılında Kasımpaşa futbol kulübüne transfer oldu.

Quaresma Kasımpaşa forması ile çıktığı 26 maçta toplam 4 gol şansı bulabildi.

2021’de hangi takımda oynuyor?

Portekizli başarılı futbolcu Ricardo Quaresma 2020 yılının yaz aylarında 36 yaşındayken Liga NOS takımlarından olan Vitoria Guimaraes ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Quaresma Milli Takım Kariyeri

Portekizli başarılı futbolcu Ricardo Quaresma 2000 yılında Portekiz U- 17 milli takımında forma giydi. Portekiz U- 17 milli takımı ile 5 maça çıkan Quaresma 2 gol attı. 2000- 2001 yılları arasında Portekiz U- 19 milli takımında çalışırken 2003 yılında da Portekiz U- 21 futbol takımı forması giydi. 2003 yılında Portekiz milli takımı ana kadrosuna çağrılan Ricardo Quaresma milli takım ile çıktığı toplam 110 maçta 18 gol attı.