GündemHaber Girişi : 08 Mart 2023 11:34

Rize Valisi Çeber’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Rize Valisi Çeber’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Vali Çeber, bildirisinde şu sözlere yer verdi:

“Toplumsal yapımızı güçlendiren, şekillendiren, aile birliğinin en kıymetli ögesi ve toplumun temel taşı olan Türk bayanı ve Türk annesi sürekli özverinin, sevginin kaynağı olmuştur.

Tarih boyunca farklı medeniyet ve kültürlerde bayanların statüsü daima tartışılırken, Türk Milletinin tarihinde ise; anne ve eş olarak, daima hak ettiği pozisyonda, ailenin ve toplumun merkezinde olmuştur. Tarihimizde bayan hep faal ve değerli rol üstlenmiştir. Türk bayanları; bu toprakların vatan kılınması ismine eşsiz gayretler vermiş, vatan, bayrak ve millet sevdasıyla yetiştirdikleri evlatlarını cepheye göndermekle kalmamış, bu uğurda gerektiğinde düşmana karşı kendileri savaşmışlardır. O denli ki; Nene Hatun, Kara Fatma, Şerife Bacı üzere kaç Türk bayanı ulu tarihimizin kahramanlık listesinde yerlerini almıştır. Kurtuluş Savaşı’nda vatanın bağımsızlığı için cesurca cepheden cepheye koşan Türk bayanı, Cumhuriyetimizin kuruluşundan sonra toplumsal hayatın her alanında yerini almıştır.

Bugünün Türkiye’sinde bayanlarımız; eğitimden, sıhhate, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına kadar her alanda üstlendiği sorumlulukla Türk Milletinin geleceğe inançla bakmasının teminatıdır. Ülkemizin gelişmesinde büyük emekleri bulunan sürekli özverinin ve sevginin kaynağı olan bayanlarımız, toplumsal ve ekonomik omurdaki gelişmelerin en temel modülüdür. Bizler, ‘Cennet anaların ayakları altındadır.’ anlayışındaki bir medeniyetin, bayanlara yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, bayanı her vakit ve her yerde baş tacı eden, onlara büyük kıymet veren bir geleneğin temsilcileriyiz.





Bu his ve fikirlerle; ömrümüzün her anında varlıklarıyla onurlandığımız, gereksinimimiz olduğunda her vakit yanımızda olan, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, ailenin ve toplumun temel taşı bayanlarımızın, annelerimizin; 8 Mart Dünya Bayanlar Günü’nü kutlar, sıhhat, memnunluk ve huzur dolu günler dilerim.”

Hibya Haber Ajansı