VefatHaber Girişi : 03 Mart 2023 11:12

Rızvan İmamoğlu Vefat Etti

Rızvan İmamoğlu Vefat Etti

Pendik Gazetesi İmtiyaz Sahibi Erol Yazıcı ve Yazı İşleri Müdürü Metin Yazıcı’nın dayısı, manevi babası olarak bilinen Rızvan İmamoğlu hakkın rahmetine kavuştu. Öğretmen, araştırmacı yazar, şair, vefalı bir dost ve iyi insan olan Rızvan İmamoğlu’na Allah’tan rahmet ve tüm sevenlerine sabır diliyoruz.

Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.
“inne lillahi ve inne ileyhi raciun”
Biz Allah’a aitiz ve biz elbette yalnızca O’na döneceğiz”
Bakara ( 2. surenin 156. ayeti )
Kabri pür nur – cennet bahçesi, mekânı cennet olsun.
Rabbim rahmetiyle, lütfuyla, affıyla, mağfiretiyle, şefkatiyle, sevgisiyle muamele etsin.
Rabbimizin: VEDHULİİİ CENNETİİ ( cennetime gir )
Fecr ( 89. surenin 30.ayeti )
Hitabına muhatap olsun.
Cennetiyle – cemaliyle şereflendirsin, sevindirsin.
Tüm korkulardan, sıkıntılardan emin olsun.
Ruhu şad olsun.
Allah gani gani rahmet eylesin.
Sabırlar – metanetler dilerim.
Başımız sağ olsun

Rızvan İmamoğlu Kimdir?

Rızvan İmamoğlu; 29.Mayıs 1941 yılında Trabzon’un Maçka ilçesinin anayurt köyünde dünyaya geldi. 11 yaşına kadar hafızlık yaptı.1953 yılında Gürgen ağaç köyü ilkokuluna imtihanla girdi ve 3. sınıftan başlayarak bu okulu 1954–55 öğretim yılında bitirdi.

Aynı yıl Erzurum Pulur ilk öğretmen okulunu 2.lik’le kazanarak öğrenimine başladı. Bu okuldan Savaştepe ilk öğretmen okuluna sağlık nedeni ile gönderildi. İki yılda bu okulda okudu. Ve bu okuldan kendi isteği ile Gümüşhane ilk öğretmen okuluna gönderildi.

1962–1963 öğretim yılında öğretmenliğe başladı. İlk görev yeri Sürmene’nin Koyuncular Köyü oldu.1 yılda Denizli 5.er eğitim tugayında öğretmen olarak görev yaptı.

Askerlik dönüşü kendi köyü olan Anayurt İlköğretim Okulu öğretmenliğine atandı. Bu okulda 9 yıl çalıştıktan sonra İstanbul’a tayin isteyerek atandı. Burada da 19 yıl çalıştı.

Emekli olunca özel eğitim kurumlarında 8 yıl idari görev yaptı. Özel okul, sürücü kursu, Muhasebe ve İngilizce Kursu ve de dershane kuruculuğu yaptı ve bunların kurucu müdürlüklerini yürüttü.

Öğrenciliğinde okullar arası sportif faaliyetlerin hepsiyle ilgilendi. Özellikle güreşte okullar arası Türkiye 2. ve 3. ödülü kazandı. Trabzon İdman Ocağı Kulübünde voleybol oynadı. Öğretmen okuluna şiir yazma birincisi seçildi. Ayrıca şiir okuma birinciliği kazandı.

Gazetelerde ilk yazı yazmaya öğretmen okullarında başladı.46 yıldır gazetelerde şiir ve makaleleri yayınlandı. TV de bazı programlara bilirkişi olarak katıldı. Özellikle özel eğitim kurumları ile ilgili konularda TGRT’DE program konuğu oldu. Mahalli radyolarda eğitimle ilgili programlar sundu.

Öğretmenliğinde de büyük başarılar kazandı. 5 takdirname, 1 onur belgesi, yılın öğretmeni seçildi. Başarılı çalışmalarından ötürü kademe ilerlemesi aldı. 26 teşekkür belgesi, 4 şiltle mükâfatlandırıldı.

Bu arada İstanbul İlahiyat Fakültesine kayıt oldu(1989)1994 de de mezun oldu.
Sosyal faaliyetlere önem verirdi. TOS kuruculuğu daha sonra ilk san öğret. Sendika kuruculuğu ve sendika başkanlığı, Ülkü- Bir kuruculuğu ve başkanlığı yaptı. Cami yaptırma derneği kuruculuğu ve başkanlığı, Trabzonlular derneği kuruculuğu ve yönetim kurulu üyeliği denetleme kurulu başkanlığını yaptı.
Haksızlığa gelmeyen, haksızlık kime yapılırsa yapılsın ona baş kaldıran, doğruluktan ayrılmayan, fakire düşküne yardım yapmayı seven bir kişiliğe sahiptir.
Emekli olduktan sonra bir ilköğretim okuluna kendi kitapları ile bir kütüphane kurdu. Ayrıca yapımına öncülük ettiği cami külliyesine 5–6 binlik bir kütüphane kurdu. Bilgisayarlarla donattı. Emekli olduğu okula 8 derslikli 10 WC ve bir lojman yaparak okuluna ekledi.

3 tane ilköğretim okuluna kütüphane kurdu. Köy okuma odaları kurdu. Camilerde okuma odaları kurdu. Bunları halkı ile bütünleşerek yaptı. Hem halkını çok seviyordu. Hem de halka hizmeti çok ama pek çok seviyordu.

Çoğu kez maaşından arttırarak biriktirdiği paraları bu işlere harcıyordu. İyilik yapmayı, insanlara yardımcı olmayı bir hobi edinmişti. Erzurum depreminde zarar gören iki kardeşi kendi parası ile lise tahsilini bitirmesini sağladı.

Dershanelere de kayıtlarını yaptırdı. Üniversiteyi de kazanmalarını sağladı. Alçak gönüllü idi. Çocuklarla çocuk, hademelerle hademe, işçilerle işçi olurdu, Teknokratlarla da iyi bir teknokrattı. Kin tutmaz, kızdıktan 5 dakika sonra kızgınlığından eser kalmazdı.

Ayrıca 2000 yılından sonra kitap yazmaya başladı. İlk yazdığı kitap tecrübelerini topladığı ‘ÖĞRETMENİN EL KİTABI’ Yazdığı şiirlerini topladığı ‘DAMLA DAMLA NEFES’ Adlı eserini yayımladı.

‘KADİR GECESİ’ ve Kadir gecesinin önemi ‘MAKALELERİM’ Adlı esrini ‘İMAMOĞLU ŞECERESİ’ Kitabını(1,2,3,4) kitap halinde ayrı ayrı yayımladı. ‘KURAN’IN SAÇDIĞI NURLAR adlı eseri (babasında topladığı vaiz notlarını Türkçeleştirerek) yayımladı.