Kültür ve SanatHaber Girişi : 06 Mart 2024 14:33

Romanı Yazarı ile Birlikte Yorumladılar

Romanı Yazarı ile Birlikte Yorumladılar
Pendik Okuma Grubu ‘Maviydi Adalet Sarayı’ romanını, romanın yazarı Murat Tuncel ile birlikte yorumladı.

Pendik Okuma Grubu üyeleri, Murat Tuncel’in kaleme aldığı ‘Maviydi Adalet Sarayı’ kitabını online toplantıda yorumladı. Toplantıya kitabın yazarı Murat Tuncel de katıldı.

Yaklaşık 2 buçuk saat süren, roman hakkında artıları ve eksileriyle eleştiriler yapılan toplantıda, değerlendirmeleri dinledikten sonra söz alan Tuncel;

“Bu romanı 2 yıl gözlem yaparak sonrasında da 2 yıllık bir çalışmanın sonucu kaleme aldım. Romanda bahsi geçen karakterler gerçek hayatta da var olan karakterler. Ben hikâyeyi kurgularken sadece isimleri değiştirdim.




Böyle nitelikli bir okuma grubunun romanımı okuyarak yorumlaması beni çok mutlu etti. Sizlerin eleştirileri benim için de moral ve motivasyon açısından çok faydalı oldu. Böylesi düzeyli eleştirilerle beslenmek benim açımdan yazma isteğimi tetikleyen, teşvik eden bir unsur. Pendik Okuma Grubundaki arkadaşlarıma ‘İnanna’ romanımı da tavsiye ediyorum.  Buromanımı okuduğunuzda inşallah toplantınıza katılır birlikte yüz yüze bir değerlendirme yapabiliriz” dedi.


‘Maviydi Adalet Sarayı’ romanı 12 Eylül 1980 sonrası Hollanda’ya mülteci olarak gitmek zorunda kalan Türk vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları aktarıyor. Gerçekçi bir bakış açısıyla yazılmış ve yaşanmışlıklardan beslenen romanda; sosyal, kültürel, ahlaki, ekonomik, siyasal mesajlar da yer almakta.





Birçok dile çevrilmiş ve ödüller almış romanı tüm okurlara tavsiye ediyoruz.

Yaklaşık 11 yıldır düzenli olarak okumalar yapan Pendik Okuma Grubu; Metin Yazıcı, Kadri Denizli, Aysen Eraydın, İrfan Seval, Funda Özkan, Sadife İlen Lima, Ezgi Yiğit, Elif Kırnak’tan oluşuyor.



 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Murat Tuncel 06 Mart 2024 20:20

    Pendik gazetesi çalışanlarına çok teşekkür ederim.