DünyaHaber Girişi : 08 Temmuz 2024 17:22

Rusya'dan Ukrayna'ya Yoğun Hava Saldırısı: Çocuk Hastanesi Vuruldu

Rusya'dan Ukrayna'ya Yoğun Hava Saldırısı: Çocuk Hastanesi Vuruldu

Rus ordusu, Ukrayna geneline yoğun hava saldırıları başlattı. Pazartesi günü gerçekleşen saldırılar sonucunda başkent Kiev'deki Okhmatdyt Çocuk Hastanesi de hedef alındı. Saldırılar sonucu en az 17 kişi yaşamını yitirirken, onlarca kişi enkaz altında kaldı.

 

Kiev'de Çocuk Hastanesi Vuruldu

Rus savaş uçakları tarafından gerçekleştirilen saldırılarda, Kiev'in en büyük çocuk hastanelerinden biri olan Okhmatdyt Çocuk Hastanesi vuruldu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, saldırılar sonucunda sivillerin enkaz altında kaldığını belirtti ve ölü sayısının artmasından endişe edildiğini dile getirdi.

 

Yoğun Füze Saldırıları

Ukrayna geneline yapılan saldırılar sonucunda en az 17 kişinin yaşamını yitirdiği, en az 56 kişinin ise yaralandığı açıklandı. Zelenskiy, Rus ordusunun ülke genelinde yoğun füze saldırıları başlattığını söyledi. Ukrayna Hava Kuvvetlerine göre Rusya'nın ateşlediği füzeler arasında Kinjal hipersonik füzesi de bulunuyor. Ses hızının 10 katı hızla seyir eden bu füzeler, durdurulmalarını oldukça zor kılıyor.

 

Enkaz Altında Kalanlar Var

Zelenskiy, yaptığı açıklamada, "Enkaz altında kalan insanlar var. Kayıplara ilişkin net bir rakam yok." dedi ve enkazın kaldırılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Rusya'nın son saldırıları sonucu ölü sayısının artabileceğinden endişe ediliyor.

 

Uluslararası Tepki

Rusya'nın bu son saldırıları, uluslararası toplumda büyük tepki uyandırdı. Birçok ülke ve uluslararası kuruluş, Rusya'yı sivilleri hedef alan saldırılarından dolayı kınadı ve saldırıların durdurulması çağrısında bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.