DünyaHaber Girişi : 17 Nisan 2023 19:24

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bayram yoğunluğu başladı

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bayram yoğunluğu başladı

Yaklaşan bayram tatiline Nisan orta tatilinin de eklenmesiyle oluşan yoğunluk için gerekli hazırlıkları tamamlayan Sabiha Gökçen Havalimanı, 150 rotadan binlerce yolcuyu sevdiklerine kavuşturmak için hazır.

45 havayolu ile 50 ülkede toplam 150 destinasyona uçuş imkanı sağlayan İstanbul Sabiha Gökçen Milletlerarası Havalimanı’nda (ISG),bayram tatili boyunca yoğunluk yaşanmaması için gerekli hazırlıklar tamamlandı.

Tatillerini memleketlerinde yahut turizm bölgelerinde geçirmek isteyen vatandaşlar nedeniyle yolcu terminalinde yoğunluk artmaya başladı. 2023 yılının birinci üç ayında yolcu sayısını bir evvelki yılın tıpkı periyoduna nazaran yüzde 25 oranda artıran Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bayram mühletince bilhassa yolcu yoğunluğunun yaşanacağı noktalar için ek planlamalar yapıldı.

Teknolojik tahlillerle azamî yolcu memnuniyeti





Tüm operasyonel süreçlerini yapay zekâ takviyesiyle takip eden ISG, konforlu ve keyifli bir seyahat için gereksinim duyulan hizmetleri taşınabilir uygulama ile yolcularına sunuyor. İç çizgi uçuşlarında biniş kartı olmaksızın yalnızca yeni çipli kimlik kartıyla süratli ve kolay geçişe imkân veren sistemi hayata geçiren Sabiha Gökçen, yer hizmetleri işçisine gerek duyulmadan süreç yapılabilmesine imkan sağlıyor.

Uçuş ve yolcu tecrübelerini kolaylaştırmak için inovatif tahliller geliştiren havalimanında, 2022 Bus Gate Genişleme Projesi kapsamında iç ve dış çizgi kapılarında yeni düzenlemeye gidilerek operasyonel süreçleri hızlandırmak için 15 dış sınır kapısı eklenmişti. 2023 yılı kapsamında başlatılan öbür proje ile de pasaport bölgesi genişletilerek artan dış çizgiler yolcusuna güzel bir havalimanı tecrübesi yaşatmak hedefleniyor.

Albayrak: 1 Haziran’da 3 yeni destinasyon

Yiyecek, içecek, otopark ve dinlenme alanlarında yolcuların azamî konforu için gerekli düzenlemelerin yapıldığını belirten Havalimanı CEO’su Berk Albayrak, salgın sonrası hava trafiği ve yolcu yoğunluğu açısından yükselişe geçen terminalde geçtiğimiz yıl içerisinde de bir yandan genişleme projelerinin yapıldığını, başka yandan dijital tahlillerle yolcu memnuniyetinin artırıldığını söyledi.

Yurtdışı yolcularda yaşanan artışın devamı olarak yeni destinasyonlara uçuşların da arttığını belirten Albayrak, “1 Haziran’dan itibaren İngiltere’nin bayrak taşıyıcı havayolu British Airways ile Londra Heathrow Havalimanı’na ve Pegasus Airlines üzerinden Yunanistan’ın Rodos ve Midilli havalimanlarına toplamda 3 yeni yurt dışı destinasyonu ile yeni döneme hazırız” dedi.

Yolcu memnuniyetini en üst düzeye ulaştırmak için çalışmaların sürat kesmeden sürdüğünü belirten Albayrak, “Bayram tatili mühletince konforlu bir seyahat tecrübesi geçirmesini önemsediğimiz yolcularımıza en güzel hizmeti sunmak için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Yurtiçi uçuşlarımızda check-in ve bagaj teslim alanlarındaki bekleme mühletini optimize ediyor, konuklarımıza seyahatlerinin her etabında birçok kolaylık sağlıyoruz’’ dedi.

2022 yılını 30,8 milyon yolcu ile kapatan havalimanı, yeni dönemde ziyaretçi sayılarını daha da artırmayı hedefliyor.

Hibya Haber Ajansı