GündemHaber Girişi : 01 Mayıs 2024 16:07

Sağanak, Toz, Fırtına Meteoroloji'den 11 İle Sarı Kodlu Uyarı! Hafta Sonuna Kadar Sürecek

Sağanak, Toz, Fırtına Meteoroloji'den 11 İle Sarı Kodlu Uyarı! Hafta Sonuna Kadar Sürecek

Ankara Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı sarı kodlu uyarıya dayanarak, başkentte meydana gelmesi beklenen kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanağa karşı vatandaşları uyardı. Ankara Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bu akşam saatlerinde (20:30-23:00) yerel olarak şiddetli yağışların beklendiği belirtildi.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nin son verilerine göre, sağanak yağışların yanı sıra sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzlukların ortaya çıkabileceği vurgulandı. Bu nedenle, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

 

Ülke genelinde ise Meteoroloji tarafından yapılan değerlendirmeye göre, Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile bazı Güneydoğu Anadolu illerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Özellikle Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir ve Çorum çevrelerinde yağışların kuvvetli olabileceği bildiriliyor. Ayrıca güney ve iç kesimlerde toz taşınımı bekleniyor.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.