GündemHaber Girişi : 26 Aralık 2022 14:30

Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura çekimi ne zaman yapılacak?

Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura çekimi ne zaman yapılacak?

Sağlık Bakanlığı 11 bin 317 işçi alımı için başvurular 28 Kasım – 2 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirildi. Başvuruların sona ermesiyle gözler Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura tarihine çevrildi.

Merak edilen detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz günlerde 11 bin 347 işçi sürekli işçi alımı yapılacağını duyurmuştu. Noter huzurunda İŞKUR ile yapılacak kura çekimi sonrasında isim listesi ile sonuçlar duyurulacak.

Bakanlıktan yapılan duyuru sonrasında işçi alımı kura çekimi için tarihler belli oldu. Buna göre; Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı kura çekimi 28 Aralık 2022 tarihinde Ankara'da yapılacak. Kura çekimi sabah saat 09.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek

Bakanlıktan yapılan duyuru sonrasında işçi alımı kura çekimi için tarihler belli oldu. Buna göre; Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı kura çekimi�28 Aralık 2022 tarihinde Ankara’da yapılacak. Kura çekimi sabah saat 09.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KADRO DAĞILIMI NASIL OLACAK?

Temizlik Görevlisi 5.080

Güvenlik Görevlisi (Silahsız) 3.559

Klinik Destek Elemanı (Hastane) 791

Hasta Karşılama ve Yönlendirme Görevlisi 604

Elektrikçi (Genel) 275

İnşaat Boyacısı/Boyacı 188

Marangoz 121

Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı 284

Bilgisayar Sistem Kurulum Bakım Onarım ve Arıza Giderme Elamanı 261

Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Servis Destek Elemanı 154

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvuru sonuçları Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresi üzerinden ilan edilecek.

İşe alınacak sürekli işçiler, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin geçici 10 uncu maddesi hükmüne göre öncelikliler de dâhil olmak üzere İŞKUR tarafından bildirilen başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı (ilan edilen kadro sayısı) kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday sınava tabi tutulmaksızın kura ile belirlenecek.