GündemHaber Girişi : 06 Mart 2023 23:34

Şahin: “Depremzedeler maddi ve manevi desteklenmeli”

Şahin: “Depremzedeler maddi ve manevi desteklenmeli”

Ziyarette Şahin ile birlikte, partinin Malatya Vilayet Lideri Mehmet İlker Dönmezer, Elazığ Vilayet Lideri Yasin Kavaklı, Diyarbakır Vilayet Lideri Faruk Dinç ve birtakım partililer eşlik etti.

Depremzedelerin sorun ve problemlerini dinleyen Şahin, problemlerin bir an evvel çözülmesi için yetkililere durumu aktaracaklarını ve bahsin takipçisi olacaklarını bildirdi.

Çadırkentteki ziyaretin akabinde konuşan Şahin, burada ömürlerini sürdüren depremzedelerin barınma sıkıntılarının hal olduğunu lakin elektrik, su, banyo ve tuvalet üzere muhtaçlıklar konusunda meşakkatlerin hala devam ettiğini söyledi.

Şahin, “Bugün, Malatya Yeşilyurt merkez ilçesi şeker fabrikası bölgesinde kurulan çadırkentteyiz. Burada vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Kıymetli oranda barınma sorununun hal olduğunu gördük lakin barınmanın yanında vatandaşların bize iletmiş olduğu birtakım önemli sıkıntılar var. Bunların başında banyo, tuvalet, su ve elektrik gereksinimi gelmektedir. Buna ait olarak vatandaşların; muhatap bulamaması ve meselelerinin çözülememesinden ötürü kimi şikayetlerini aldık. Bunları şahsen yetkilere ileteceğiz inşallah. Bir formda bu meselelerin çözülmesi gerekiyor.” dedi.





Sahada devlet kurumlarının başta çocuklara genelde ise diğer insanlara yönelik olarak rehabilite edici birtakım faaliyetlerinin söz konusu olduğunu hatırlatan Şahin, “Hakikaten bu kıymetli, bizim de ehemmiyet verdiğimiz programlar fakat tabi bunun yanında biraz da manevi rehberlik dayanaklı programlar yapılırsa çok daha manalı olur. İnsanların yaşamış olduğu bu acılardan sonra hem kentin hem de insanların ayağa kalkması açısından bunlar son derece kıymetlidir. Buna yönelik olarak bilhassa Diyanet İşleri Başkanlığına, başka vakıf ve cemaat üzere teşkilatların alanda aksiyon alması gerekiyor. Buradaki bu eksikleri inşaallah yetkilere iletip çok kısa müddette tahlil arayışı içerisine gireceğiz ve bunun da takipçisi olacağız.” tabirlerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı