SiyasetHaber Girişi : 15 Ocak 2024 13:43

SAİT URULU: ADAY İÇİN EN ÖNEMLİ KRİTER, HALKTA KARŞILIĞI OLMASIDIR

SAİT URULU: ADAY İÇİN EN ÖNEMLİ KRİTER, HALKTA KARŞILIĞI OLMASIDIR

AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Sait Urulu, aday belirleme süreci ile ilgili olarak gazetemize bir değerlendirme yaptı.

 

Urulu değerlendirmesinde;

“Kendimi, AK Parti camiasında uzun yıllardır hizmet veren ve hiçbir şahsi menfaat gözetmeksizin Allah rızası için çalışan bir nefer olarak nitelendiriyorum.

 

İş hayatımda el emeği göz nuru ile belli bir noktada bulunuyorum. Yürütmekte olduğum işten, evine ekmek götüren çok sayıda insanın varlığı bana manevi bir huzur da vermekte.

 

İş hayatımın yanı sıra, almış olduğum eğitimler, yaşamdan edindiğim tecrübeler, mevcut donanımım ile yaşadığım ülkeye ve ilçeye etkin bir şekilde faydalı olabilmek adına Pendik Belediye başkan aday adayı oldum.

 

Bu süreçte ara vermeksizin saha çalışmalarımı sürdürüyorum. Pendikli hemşerilerimden gördüğüm yakın ve sıcak ilgi beni motive eden, çalışma azmimi yükselten bir unsur oldu.

 

Bu noktada şunu ifade etmek isterim; AK Parti, belediye başkan adayını belirlerken, söz konusu olan en önemli kriter; aday olacak kişinin halkta yeterince karşılığı olup olmamasıdır.

 

Aday adaylarından herhangi birinin bu kriterin dışında kayırılmasını doğru bulmam. Herhangi bir ismin; özel kulisler yapılarak, hususi çaba sarf edilerek ön plana çıkarılmaya çalışılmasının ve kamuoyu araştırmaları dikkate alınmaksızın herhangi bir ismin aday olarak dayatılmasının sağlıklı sonuçlar doğurmayacağına inanıyorum.

 

Partimizin yetkili organlarının da bu doğrultuda hareket edeceğini umuyorum” sözlerine yer verdi.

 

Belediye başkanının 31 Marttan sonra herkese – her kesime eşit yakınlıkta olması gerektiğini, siyasi ayırım yapmaksızın hizmet üretmesi gerektiğini belirten AK Parti Aday Adayı Sait Urulu; “Kısmet olurda aday olarak gösterilir ve seçilirsem böyle bir anlayışı hakim kılan örnek bir belediye başkanı olacağım. Hizmetlerimle olduğu kadar insanlara yaklaşımımla da gönüllerde gireceğim” dedi.

 

 

İşte Sait Urulu’nun bir belediye başkanı için çizdiği portre şu unsurları içeriyor: “Samimi, işinde başarılı, halka tepeden bakan değil halkın içinde olan belediye başkanı. Şehrin derdi ile dertlenen, seçime 3 ay kala değil,  sürekli halkın arasında bulunan, vatandaşlarla temas içinde olan bir başkan.

 

Sadece seçim zamanı değil; halkın her ihtiyacı olduğunda yanlarında olan bir başkan.

 

 

Hayvan severliği, çocuk ve gençlere olan ilgiyi hatta cenaze için taziyelerini, düğün için tebriklerini sadece sosyal medyadan paylaşan başkan değil; yaptığı her işi gerçekten vatan ve milletinin istiklali ve istikbali anlayışı ile Allah’ın rızasını kazanmak için yapan, geçici dünyada, geçici bir süre için emaneten görevli olduğunun şuurunda olan bir başkan…”

 

 

SAİT URULU HAKKINDA


Bölgemizin seçkin iş insanlarından ASYA Grup Teknik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sait Urulu; 1976 Ordu Fatsa doğumlu. Anadolu İmamhatip Lisesini bitirdikten sonra, İktisat Fakültesinden mezun olarak iş hayatına atıldı. Pendik Yenişehir mahallesinde ikamet ediyor.


İş insanı ve siyasetçi kimliğinin yanı sıra entelektüel birikimi ile de pozitif, dürüst, yardımsever değerli bir isim.

Dublin Üniversitesinde siyaset bilimleri ve kamu yönetimi bölümünden mezun oldu.  Yüksek lisans ile doktorasını tamamladı. İngilizce ve Arapça biliyor.


Sivil toplum örgütlerinde de önemli görevlerde bulunuyor. Halen Pendik Ordulular Derneği başkan yardımcılığı yapmakta.


Lise dönemlerinde Refah Partisi ile siyasete başlayan Urulu, 2018 yılında Ordu milletvekili aday adayı, 2019 yılında Fatsa belediye başkan aday adayı oldu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.