GündemHaber Girişi : 03 Mart 2023 16:20

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Hatay’a aşevi kurdu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Hatay’a aşevi kurdu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi zelzelenin yaralarını sarmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Birçok vilayette hummalı bir çalışma gerçekleştiren gruplar, Hatay’ın Sakarya Mahallesi’ne kurdukları Aşevi ve taşınabilir hizmet aracı ile binlerce depremzedeye merhem oluyor.

Günün her saatinde hizmet veren aşevinde sabah 750 kişilik sıcak çorba ve kahvaltılık, öğle bin 500 kişilik 3 çeşit yemek ve akşam ise 2 bin 500 kişilik olmak üzere 5 bine yakın depremzedeye sıcak yemek ulaştırıyor. Depremzedelerin yanı sıra bölgede misyon yapan tüm çalışanlara de hizmet veren gruplar, 3 çeşit paketlenmiş yemek dağıtımıyla bölgede faal bir rol üstleniyor.

Büyükşehir Belediyesi, bölgede konuşlanan taşınabilir hizmet aracıyla binlerce depremzedenin besinden giysiye, ferdî hijyen ve paklık eserlerine kadar tüm temel muhtaçlık ve taleplerini karşılıyor. Hizmet aracında 7/24 çay, kahve ve atıştırmalık servisi gerçekleştiren çalışanlar, bölgede hayatın bir an evvel olağana dönmesi ismine gece gündüz hizmet vermeye devam ediyor denildi.

Hibya Haber Ajansı