GündemHaber Girişi : 09 Mart 2023 15:20

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Hentbol Takımı Türkiye Kupası’nı kazanmayı hedefliyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Hentbol Takımı Türkiye Kupası’nı kazanmayı hedefliyor

Hentbol Erkekler Harika Liginde şampiyonluk uğraşı veren Sakarya Büyükşehir Belediyesi Hentbol Kadrosu deprem sonrası verilen 2 haftalık ortadan sonra idmanlarına başladı.

Fiziksel ve mental olarak ağır bir tempoda idmanlarını sürdüren Büyükşehir Hentbol grubu 15-18 Mart tarihleri ortasında Konya’da gerçekleştirilecek Türkiye Kupası’nda gayret edecek. Çeyrek finalde Ankaragücü ile karşılaşacak Büyükşehir Hentbol, tipi geçmesi halinde yarı finalde Beykoz Belediyesi-Nilüfer Belediyesi müsabakasının galibiyle finale çıkma çabası verecek.

Hazırlıklarını ağır bir tempoda sürdüren büyükşehir hentbol ekibinde antrenör Mehmet Fatih Işık kadronun son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Işık, “Depremde kaybeden tüm canlarımızı rahmetle anıyoruz. Deprem sonrası 2 haftalık bir ara verdik. Takımımız bu dönemde antrenman yapmadı. Takımımızın psikolojik durumu da antrenman yapmaya müsait değildi. Profesyonel olmaya, hayatı devam ettirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda 21 Şubat itibariyle antrenmanlarımıza kaldığımız yerden başladık. 2 haftalık süreçte fiziksel ve mental çalışmalarımızı sürdürerek maç ritmini sağlamaya çalıştık” dedi.

Takımın amaçlarından kelam eden Işık, “Devre ortasında ortamıza yeni arkadaşlarımız katıldı. Bunlardan bir tanesi ligden çekilen Hatay Büyükşehir Belediye grubunda oynayan Ukraynalı Oleksandr Tiukin oldu. Bu konuda Büyükşehir Belediye Liderimiz Ekrem Ulu ve kulüp liderimiz Cevat Ekşi’ye depremzede bir atlete sahip çıktıkları için teşekkür ederim. Önümüzdeki hafta 15-18 Mart tarihleri ortasında Konya’da Türkiye Kupası uğraşlarına katılacağız. Çeyrek finalde rakibimiz Ankaragücü takımı oldu. Bu amaçla son iki haftadır ağır bir tempoda hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Gayemiz Türkiye Kupasını kentimize getirmek. Kupayı kazanmak ve bu sevinci kentimize yaşatmak istiyoruz” tabirini kullandı.





Hibya Haber Ajansı