GündemHaber Girişi : 22 Şubat 2023 17:04

Sakarya Büyükşehir, ikinci konteyner kenti İskenderun’a kuruyor

Sakarya Büyükşehir, ikinci konteyner kenti İskenderun’a kuruyor

Arazide inceleme yapan Büyükşehir grupları, 13 çalışanla birlikte alt yer düzeltme, kanalizasyon ve yağmur suyu altyapısı ve etraf düzenlemesi için çalışmalara başladı. Lider Şanlı, sürecin istedikleri formda ilerlemesi durumunda İskenderun’daki konteyner kentin kurulumunu 2 haftada tamamlayarak hizmete sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Deprem yaşamış bir kentin insanı olarak acıları derinden hissettiklerini vurgularken konteyner kentlerin kurulumunda kendilerine dayanak olan hayırseverlere teşekkür ederek, “Sakarya, acıyı yaşayan bir kent olarak kardeşlerine sahip çıktı. 1 milyon insanımız 13 buçuk milyon vatandaşımıza kucak açtı, yardımına koştu. Birinci andan beri burada yaraların sarılması için gündüz-gece demeden çalışıyoruz. Şahsen yakından takip ettiğim fedakar takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Adıyaman’dan sonra Hatay İskenderun’da 150 konteynerlik bir kent kurulumuna başladık. Şu ana kadar suramı başlayan konteyner sayımız 450’ye çıktı ve bu sayıyı elimizden geldiğince yükseltmeye çalışacağız” dedi.

İskenderun’da 17 bin metrekare alana 1500 metrekare toplumsal hayat alanı, 5 bin 200 metrekarelik kısma ise süreksiz yaşama imkan sunacak olan konteynerler inşa edilecek. Büyükşehir Belediyesi, hızla yürütülen sürecin sonunda Adıyaman Altınşehir’deki 350 konteynerlik birinci proje dahil edildiğinde toplamda 450 konteyneri hizmete almış olacak. İki farklı kentteki çalışmaların kısa müddet içinde tamamlanması planlanıyor.


Hibya Haber Ajansı