GündemHaber Girişi : 19 Mart 2023 15:50

Sakarya Nehri’nde ‘zipline’ gezisi için geri sayım başladı

Sakarya Nehri’nde ‘zipline’ gezisi için geri sayım başladı

Özellikle tabiatın içindeki park ve bahçelerin modernizasyonuyla, rekreasyon adımlarını atan Büyükşehir Sakarya Vilayet Ormanı, Sakarya Millet Bahçesi, Vagon Park’ta yaptığı güzel işler ile Adapazarı ve Sakarya Park’taki lunapark projelerini tamamlayarak bu alanda değerli adımlar atmıştı.

Bu süreçlerin tamamlanmasından sonra Lider Ekrem Büyük bir müjde daha vererek Sakarya Park’a bu kez bir ilk olarak Zipline Projesi’ni kazandıracaklarını söylemişti. Çalışmalar hızla başlatıldı ve Sakarya Irmağı üzerinde yapılacak gezinti için kıymetli bir uzaklık kat edildi.

Park içinde Sakarya Irmağı’nın iki kıyısına Fen İşleri Dairesi tarafından çizgilerin taşıyıcısı olacak 16 metre yüksekliğindeki kulelerin montajına başlandı. Kulelerin bir tanesi büyük ölçüde tamamlanırken, başka cephedeki süreçler ise hızlandı. Bunu yanı sıra gidiş-geliş olmak üzere tek çizgi üzerinde çalışacak olan Zipline için taşıyıcı teller de kulelere yerleştirildi.

Çalışmalar bittiğinde vatandaşlar ırmak üzerinde bir gezintiye çıkabilecek. Güvenlik tedbirlerinin üst seviye olacağı taşıyıcı teçhizat, tel üzerinde kayarak 305 metre aralık kat edecek. Ayrıyeten şuanda bitiş platformlarında sağlıklı olması için ‘zipstop’ sistemi etkin edilecek.





Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Sakarya’da toplumsal hayatın zenginleşmesi, imkanların artırılması için bilhassa son periyotta değerli adımlar atıldı. Park, bahçe, orman, lunapark, kıraathane, vagon kafe üzere projelerimizin akabinde bu sefer zipline çalışmamızı hizmete açıyoruz. Unutulmaz bir hatıra olacak zipline gezisi en kısa müddette başlayacak” denildi.

Hibya Haber Ajansı