GündemHaber Girişi : 26 Şubat 2023 16:34

Sakarya’dan Kahramanmaraş’ın 75 mahallesine altyapı hizmeti

Sakarya’dan Kahramanmaraş’ın 75 mahallesine altyapı hizmeti

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Yönetimi (SASKİ),deprem bölgesindeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde toplamda 75 mahallede misyon yapan SASKİ grupları, zelzelede ziyan gören kanalizasyon, yağmursuyu ve içme suyu sınırlarının tamiratını sürdürüyor.

Kullanıma uygun hasarsız binalarda depremzede vatandaşların hayatlarının süratli bir halde olağanlaşması için takımlar, bina içlerinde biriken atıksuları temizledikten sonra mevcut çizgileri işler hale getiriyor. Hasarlı bölgelerde de çalışmalarını sürdüren takımlar, kullanılamayacak durumda olan altyapı sınırlarının yerine yeni çizgileri devreye alıyor.

Çalışmalarla ilgili kurum tarafından yapılan açıklamada, “ Bölgede gerçekleşen altyapı problemlerine gruplarımızın süratli ve özverili çalışmaları ile tahlil olmaya devam ediyoruz. Deprem felaketinin hissedildiği vilayetlerde gruplarımız yaraları sarmak ve hayatı olabildiğince olağan seyrine döndürebilmek için tamirat ve yine üretim işlerini aralıksız biçimde sürdürüyor.

Bu kapsamda Kahramanmaraş vilayetimizin Pazarcık ilçesine bağlı 75 mahallede SASKİ takımları vazife yapıyor. Gruplara gerekli olan envanter ve gereç takviyesi ise gereksinim dahilinde anında Sakarya’dan yola çıkıyor. Altyapısında çalışmalarını sürdürdüğümüz vilayetlerimizin yaralarını birlik ve beraberlik içerisinde süratle saracağız” tabirleri kullanıldı.





Hibya Haber Ajansı