GündemHaber Girişi : 05 Mart 2023 14:50

Sakaryalı kadınlar depremzedeler için tek yürek oldu

Sakaryalı kadınlar depremzedeler için tek yürek oldu

Sakarya Teşebbüsçü Bayanlar Derneği’nin (SAKİKAD) dernek binasında gerçekleştirilen Kurucu İdare Konseyi Lideri Nagihan Aygün’ün mesken sahipliğini yaptığı geniş iştirakli toplantıya Adapazarı Belediyesi Lider Yardımcısı Nilgün Akman, AK Parti Sakarya Vilayet Bayan Kolları Lideri Yasemin Turan, CHP Sakarya Vilayet Bayan Kolları Lideri Azize Çeroğlu, CHP Sakarya Vilayet Bayan Kolları Lider Yardımcısı Ayşe Nurdan Aydın ve  CHP Sakarya İlçe Bayan Kolları Gönül Yıldız İriş, MHP Sakarya Vilayet Bayan Kolları Lideri ve MHP Sapanca Belediye Meclis Üyesi Elif Saral Uzun, Güzel Parti Sakarya Vilayet Bayan Kollarını temsilen katılan İstek Göksun Akçalışkan ve Yeterli Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayları Nimet Durahim ve His Acar Oktay,  Kızılay Sakarya Vilayet Bayan Lideri Leyla Deniz ile çok sayıda bayan temsilci katıldı.

Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda SAKİKAD Lideri Nagihan Aygün’ün gündemini 11 İli sarsan asrın felaketi Kahramanmaraş zelzelesi sonrasında zelzeleden büyük ziyan gören depremzedelerin yaşadığı meseleler ve yaşanabilecek aksiliklere karşı alınacak tedbirler oluşturdu. Toplantıda zelzeleye hazırlık çalışmaları ve deprem öncesi imar kontrolü üzere teklifler masaya yatırıldı.

Depremzede bayanların iş hayatına ve üretime geri kazandırılması için Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Partilerin Bayan Kolları ile ortak projelerde iş birliği yapılması kararı alındı.�

Depremden etkilenen insanlarda ruhsal ve ruhsal çöküntüler çok sık görüldüğü lisana getirilerek bu hususla ilgili fiyatsız terapi programları ve psikologlarla görüşmeler sağlanması konusunda fikir birliğine varıldı.





Ayrıca mümkün yaşanacak sarsıntılardan sonra bölgede yaşayan depremzedelerin  mağdur olmaması için, her sokağa içinde gerekli besin ve arama kurtarma araçlarının bulunduğu acil durum meskenlerinin yapılması ve deprem bölgesindeki bayanların daima lisana getirdiği pedmatik kutularının muhakkak yerlere koyulması mevzularında ortak görüşe varıldı.

Toplantı sonunda açıklamalar yapan SAKİKAD Lideri Nagihan Aygün iştirakçilere toplantıya gösterdikleri ilgi alaka ve ortaya koydukları ortak projeler hususlarında teşekkür ederek depremzedelerin yaralarının sarılması için birlik ve beraberlik iletileri verdi.

Başkan Aygün konuşmasında “ Toplantımıza katılan güçlü bayanlarımızın her birine teşekkür ediyoruz. Topluma faydalı her türlü projede omuz omuza el birliği içindeyiz. Konu vatan olunca  gerisi teferrüattır; siyasi görüş, ideolojik niyet ve toplumsal sınıf gözetmeden hepimiz ortak noktada buluştuk. Güçlü kadınlarımızla sarsıntının yaralarını birlikte saracağız. Deprem Sonrasında depremzede ailelerimiz vilayetimize geldi el birliği içinde onları yeni sıcak yuvalarına  yerleştirdik. Tek yürek hareket ederek birinci günden bu yana çalışarak yardımlarımızı bölgeye ulaştırdık ve ulaştırmaya devam edeceğiz. Bölgeye bizim aracılığımız ile yardım gönderen elini taşın altına koyan herkese teşekkür ediyoruz. Zelzelenin birinci günlerinde bölgeye gönderdiğimiz iş makineleri ile 8 kişilik bir ailenin kurtulmasına vesile olduk. Hala bölgede ortaya çıkan travmaların tedavisi için ruhsal danışmanlarımız misyonlarını sürdürmektedirler.” tabirlerine yer verdi.

Sakaryanın da gündeminde sarsıntının olduğunu söz eden Aygün yaklaşan zelzelelere her vakit hazırlıklı olmanın gerektiğine vurgu yaparak alınması gereken önlemlerin başında fay çizgisi bulunan bölgelerde imarlaşmanın önüne geçilmesini, cadde üzerindeki ana yollardaki binaların 3 katın üzerinde olmaması gerektiğini ve 1999 Marmara zelzelesi ve sonrasında yapılan binaların zelzeleye güçlü olup olmadıkları noktasında belediyelerin dışında vatandaşlara da büyük vazife düştüğünü de kelamlarına ekledi.

Hibya Haber Ajansı