GündemHaber Girişi : 18 Nisan 2023 16:20

Sakin Mahalle etkinliklerinde çocuklar toprakla buluştu

Sakin Mahalle etkinliklerinde çocuklar toprakla buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ziraî Hizmetler Dairesi Başkanlığı Can Yücel Tohum Merkezi aracılığıyla çocukların atalık tohumları tanıması için bir dizi aktiflik yapıyor. Kentin farklı bölgelerinde çocuklarla buluşan tohum merkezi çalışanları son olarak Bornova Mevlana Mahallesi’ne gitti.

Dünyanın birinci Cittaslow Metropol pilot kenti İzmir’de “Sakin Mahalle” programı kapsamında düzenlenen aktifliğe mahalle sakinleri büyük ilgi gösterdi. Vazifeliler çocuklara atalık tohumları anlattı, tohumların nasıl ekileceği ve sulanacağı konusunda bilgi verdi. Çim İnsan Atölyesi’nde tohumları toprağa eken çocuklar tohumların gelecekte nasıl meyve vereceğini de uygulamalı olarak öğrendi. Aktiflikte çocuklara su tasarrufunun kıymeti de anlatıldı.

Domates ve biber tohumu ektiler

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ziraî Hizmetler Dairesi Başkanlığı Can Yücel Tohum Merkezi Bornova Koordinatörü Pınar Eldem Çulhaoğlu, düzenledikleri çocuk tarım atölyeleri ile çocukların tohumla tanışmasını sağladıklarını söz etti. Pınar Eldem Çulhaoğlu, “Önemli olan çocuklarımızın ileride önlerine çıkacak durumlara karşı uzman olmalarını sağlamak. Bu nedenle ‘çocuklar yaşken eğilir’ ideolojisiyle hareket ediyoruz. Bugün domates ve biber tohumları ektirdik. Yeniden çocukların el hareketlerinin gelişmesi ve eğlenerek öğrenmeleri için de ‘çim insan atölyesi’ yapıyoruz” dedi.





“Çevreye ziyan vermememiz gerektiğini öğrendik”

6 yaşındaki İbrahim Yavuz aktiflikte tohum ekmeyi öğrendiğini belirterek, “Daha evvel bu türlü olduğunu bilmiyordum. Tohumu ektim, su verdim. Bu daha sonra büyüyecek ve bize meyve verecek” dedi.

9 yaşındaki Medine Nisa Erçimen de “Çim insan atölye aktifliğine katıldım. Çim adamlarımızı yaptık. Artık de bir şeyler ekiyoruz. Burada tabiat ile ilgilenmemiz gerektiğini, ağaçlarımı müdafaamız ve etrafa ziyan vermememiz gerektiğini öğrendik” diye konuştu.

Sakin Mahalle aktifliklerine İZSU, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sıhhat İşleri Dairesi Başkanlığı da dayanak veriyor.

Hibya Haber Ajansı