GündemHaber Girişi : 03 Nisan 2023 22:23

Samsung’un desteğiyle hazırlanan Türkiye’nin ilk 8K Vlog’u yayınlandı

Samsung’un desteğiyle hazırlanan Türkiye’nin ilk 8K Vlog’u yayınlandı

Samsung Electronics Türkiye, “Mutlu Müşteri Hattı” projesi kapsamında düzenlediği müsabakayı kazanan iki müşterisini influencer’lar ile birlikte Güney Kore’ye bir haftalık seyahate götürdü. Seyahat kapsamında çekilen ve 3 bölümden oluşan Türkiye’nin birinci 8K Vlog’u, ülkede en sade meskende bile kullanılan Samsung teknolojilerini gözler önüne sererken, 128 binadan oluşan ve binlerce kişinin yaşayıp çalıştığı Samsung Dijital Kenti ise hayranlık uyandırıyor.

QLED TV satın alan tüketiciler ortasında yapılan anket sonucunda, QLED TV kullanıcılarının yüzde 94,2’sinin televizyonlarının görüntü kalitesi, tasarım, renk ve akıllı özellikleri açısından şad olduklarını gözlemleyen Samsung Electronics Türkiye, buradaki memnunluk hikâyelerini bir ortaya getirip herkese duyurmak üzere “Mutlu Müşteri Hattı” projesini başlattı. Bu proje ile amaçlanan keyifli Samsung müşterilerinin tecrübelerini tüketicilerle paylaşmak ve müşterilerin öykülerini geniş kitlelere ulaştırmaktı.

Proje kapsamında QLED TV satın alan memnun müşterilere bir yarış daveti de yapıldı. Yarışın sorusu birebir vakitte bu yılın sloganı olan “Muhteşem gerçeklik nedir sence?” oldu. Jüri değerlendirmesinin sonucunda soruya en tesirli yanıtları veren Onur Karahalil ve Başak Demir Deniz isimli memnun müşteriler, dijital medyanın üç önemli influencer’ı olan Chaby Han, Barış Özcan ve Merve Özkaynak ile Güney Kore’nin yolunu tutma fırsatı elde ettiler.

Üç bölümden oluşan birinci 8K Vlog içeriği ve kalitesiyle baş döndürüyor

Şanslı müşteriler seyahatinde influencer’lar da hem Samsung’u hem de Güney Kore’yi anlatan pek çok içeriği üretme fırsatı buldu. Ayrıyeten seyahat boyunca Barış Özcan tarafından birinci kere 8K Vlog çekildi. Dijital kanallardan yayına giren Vlog üç bölümden oluşuyor. Görüntülerde aslında tüm dünyanın da merak ettiği tek bir sorunun karşılığı aranıyor: “Bunu nasıl başardılar?” Evet, daha 1953 yılında Kore Savaşı’ndan çıktıktan sonra dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olan Güney Kore nasıl dünyanın en gelişmiş ekonomilerinden biri haline geldi? Cepleri bile olmayan kıyafetlerden tüm dünyanın ceplerini fetheden telefonlar nasıl ortaya çıktı?

En sade konutlarda bile Samsung teknolojileri kullanılıyor

“Han Irmağı Mucizesi” ile başlayan “Dijital Bir Kent” ile devam eden ve “Gelenekten Geleceğe” ile sonlanan üç bölümlük bu Vlog’da Chaby Han da Güney Kore’nin tarihinden folklörüne, iktisadından teknolojisine birçok bahiste bilgiler paylaşıyor. Gökdelenler ile klasik mimarinin mükemmel bir formda ahengini sergileyen Seul'de dizayna verilen önemi yalnızca teknolojide değil sokaklarından konutlara birçok alanda görebiliyorsunuz. Çekilen Vlog’da ayrıyeten QLED Memnun Müşterileri ile Chaby Han, Barış Özcan ve Merve Özkaynak Güney Kore'deki klâsik bir meskene konuk oluyor. Burada Chaby Han'ın önderliğinde hem Korelilerin hayat üslubunu hem de meskenlerini inceleme fırsatı buluyorlar.Güney Korelilerin konutlarında tercih ettikleri sadelik ve kullandıkları üst düzey teknolojiler de Vlog’da dikkat çekiyor. Bunun en yakın örneği de meskendeki Samsung QLED TV.

128 binadan oluşan Samsung Dijital Kenti hayranlık uyandırıyor

Güney Kore’nin dünyayı şaşırtan bu ekonomik ve teknolojik kalkınmasında önemli katkısı olan Samsung Electronics’in büyük hissesine da yer verilen görüntülerde, 128 binadan oluşan ve binlerce kişinin yaşayıp çalıştığı Samsung Dijital Şehri’ne yani Samsung İnovasyon Merkezi’ne yapılan ziyaret, bu teknoloji mucizesinin de tarihini günümüze taşıyor. Bugün hayatımızın bir parçası haline gelmiş olgunlaşmış teknoloji araçlarına ulaşabilmek için pek çok deneme yapmak gerektiği birinci elden görülüyor. 1925'lerde başlayan televizyon ekranları macerasında birinci vakitleri ile bugünkü seviyeyi tıpkı yerde görünce ne kadar süratli bir ilerleme kaydedildiği çarpıcı bir halde ortaya çıkıyor. Bugün artık 8K çözünürlüğünde TV ekranları üreten Samsung’un bu merkezinde gelecekte ne üzere ekranların bizleri beklediği de merak uyandırıyor. Barış Özcan’ın Quantum Dot özelliği ve AI Yükseltme (akıllı makine öğrenim) teknolojisinden bahsettiği QLED TVler, tam yüksek çözünürlüklü full HD TV'lerden 16 kat yüksek çözünürlük sunarken yayın kalitesi daha düşük bile olsa yapay zekâ yardımıyla görüntü kalitesini yükseltebiliyor. Şu ana kadar yapılanlar, dünyanın birinci dijital televizyonunu bundan 21 yıl önce yapan Samsung’un bundan 20 yıl sonra neler yapabileceğinin de aslında bir delili olarak kendisini gösteriyor.

Hibya Haber Ajansı