GündemHaber Girişi : 19 Nisan 2023 11:04

Sanatçı Akşit’in “Kadıköy’den İzmir’e-Mahallede İnsan” sergisi açıldı

Sanatçı Akşit’in “Kadıköy’den İzmir’e-Mahallede İnsan” sergisi açıldı

Ressam Dürnaz Akşit’in “Kadıköy’den İzmir’e-Mahallede İnsan” başlıklı standı İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Sanat Galerisi’nde açıldı.

Serginin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi İhtilal Demirel, Sıhhat İşleri Daire Lideri Sertaç Dölek ve çok sayıda davetli katıldı. Stant, 31 Mayıs’a kadar gezilebilecek.

Başkan Tunç Soyer, “Tıp fakültesi mezunu olan Dürnaz Akşit akabinde hoş sanatlar fakültesi fotoğraf kısmını bitirdi. Dürnaz harikulâde yeteneklerini aktarabilen birisiydi. Bu sergiyi açtı ve bize bu hazzı yaşattı. O her vakit bizim öncümüz, başkanımızdı. Çok gurur duydum. İzmirliler bu sergiyi kaçırmasın” dedi.

“Bu kadar iyi insanlar nasıl bir arada olabilir?”





İzmir’in hayatında kıymetli bir yere sahip olduğunu söyleyen ressam Dürnaz Akşit, “İstanbul’dan geldiğim periyotta bu kadar âlâ bir insanın nasıl bir ortada olabildiğine inanamıyordum. İzmir’deki insanların kötülük bilmediğini görerek çok şaşırmıştım. Geldiğimde içine kapanık bir periyot olacağını düşünürken durum o denli olmadı. Gördüğünüz fotoğraflar Kadıköy’de yapabildiğim en âlâ çalışmalar. Yapıtlarımı sergileme imkanı veren Tunç Soyer’e çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı