GündemHaber Girişi : 28 Şubat 2023 11:10

Sanayicinin konteyner mesaisi

Sanayicinin konteyner mesaisi

Bakanlıktan yapılan açıklamaya nazaran, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda kurulan kriz merkezi, organize sanayi bölgeleri (OSB) ve sanayicilerle afet bölgeleri ortasındaki yardım koridorunu açık tutuyor. Birinci etapta arama kurtarma gruplarının acil ekipmanlarının üretim ve tedarikine yönelen kriz merkezi, bu günlerde ise konteyner imalatına odaklandı.

“Tedarik, üretim ve lojistik” ekosistemini oluşturan tüm paydaşlar ile iş birliği halinde çalışan kriz merkezi, OSB’ler, endüstriciler ve STK’lar ile yapılan istişareler sonucunda konteyner yapıların bir an evvel bölgeye ulaşması için AFAD ile de koordineli çalışıyor.

“Seferber oldular”





Türkiye’nin en büyük konteyner üreticileri, süreksiz barınma gereksinimini karşılamak için 7/24 temeline nazaran üç vardiyalı çalışma sistemine geçti. Bu üreticilerden biri de Ankara Başşehir OSB’de üretime devam eden Dorçe Prefabrik.

“Tedarik zincirinin önemi”

Şirketin iş geliştirme müdürü Mehmet Selçuk Yücesoy, tedarik zincirinin üretim için büyük ehemmiyete sahip olduğunu söyledi. “Bu süreçte tedarikin önündeki engelleri kaldırdığı için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’na teşekkür ediyoruz” diyen Yücesoy, “Böylece günde 200-250 prefabrik geçici yaşam alanını bölgeye göndermeye başladık. Bu sayıyı bin 500’lere çıkarmayı planlıyoruz.” sözlerini kullandı.

“Sevkiyatlar sürüyor”

Yücesoy, yalnızca barınma değil, banyo, tuvalet ve öbür hayat alanları için de yapılar ürettiklerini anlatarak “Depremin meydana geldiği ilk günden itibaren çalışmalarımızı, büyük bir özveriyle sürdürüyoruz. İlk 24 saat içerisinde elimizde ne kadar prefabrik yapı varsa bölgeye ulaştırdık. Hala ilk günde olduğu gibi üretim ve sevkiyatlarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu.

“Bütün ihtiyaçları karşılayacak”

Nuriş Prefabrik İdare Konseyi Lideri Orhan Turan, AFAD’ın “Geçici Yaşam Evleri” diye tanımladığı konteynerlerin üretimini yaptıklarını belirterek “Konteyner yapılar 3 çarpı 7 ölçülerinde. İçerisinde iki odası, tuvaleti, banyosu ve küçük bir mutfağı var. Sıcak su ısıtmak için termosifon ve iki tane de ısıtıcısı var. Dışarıdan elektriğini ve suyunu bağladığımızda bir ailenin yaşamını sağlayacak bütün ihtiyaçlarını karşılayacak bir yapı.” açıklamasında bulundu.

“Güneş paneli ile aydınlanacak”

Kalyon PV Güneş Teknolojileri Genel Müdürü Ersan Tüfekçi de konteyner kentlerin güç muhtaçlığını karşılamak için güneş panelleri ürettiklerini belirtti. Genel Müdür Tüfekçi, “Birlik ve beraberlik içerisinde el ele vererek bu kötü günleri hep geride bırakacağız. Bizde burada bir sanayi kuruluşu olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” dedi.

Hibya Haber Ajansı