GündemHaber Girişi : 17 Mart 2023 18:04

Şanlıurfa Valiliği: “Yarın sabahtan itibaren kademeli olarak su verilmeye başlanacak”

Şanlıurfa Valiliği: “Yarın sabahtan itibaren kademeli olarak su verilmeye başlanacak”

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklama şöyle:

“14.03.2023 Salı günü vilayetimizi tesiri altına alan ve sel afetine neden olan şiddetli sağanak yağış kaynaklı, barajımızın havzasında çok kirlilik oluşması ve bu çamurlu suyun kent şebekesinin altyapısında daha büyük çaplı sorunlara yol açabilme mümkünlüğü sebebiyle, 16.03.2023 Perşembe günü vatandaşlarımızın sıhhatini korumak ismine önlem emelli merkez ilçelerimize su arzı kesilmişti.

Su arıtma tesisimizdeki çalışmalarımız 17.03.2023 Cuma günü prestijiyle tamamlanmış olup, arıtmaya tekrar su pompalanmaya başlamıştır.

Arıtma su düzeyi kademeli olarak dolmaya başlayacak ve yarın (18.03.2023) sabahtan itibaren kademeli olarak vilayetimizin merkez ilçelerine (Haliliye, Karaköprü, Eyyübiye) su verilmeye başlanacaktır. Akşam saatleri prestijiyle da merkez ilçelerimize su verme süreci tamamlanmış olacaktır.





Şehrimizde dağıtılmaya başlanacak olan şebeke suyunun meskende hijyen gayeli kullanılmasında bir sorun yoktur. Fakat resmi kaynaklarımızdan ikinci bir düzeltme gelene kadar içme suyu olarak kullanılmaması vatandaşlarımızın sıhhati açısından ehemmiyet arz etmektedir. Halkımızın mağduriyet yaşamaması ismine içme suyu destekleri yapılacaktır.

Vatandaşlarımızın ikazlarımıza hassasiyet göstermesi kıymet taşımaktadır. Tüm hemşehrilerimize tekrar geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.”

Hibya Haber Ajansı