GündemHaber Girişi : 10 Nisan 2023 16:04

Şanlıurfa Valiliği’nden ağır hasarlı binalarda hırsızlık haberlerine ilişkin açıklama

Şanlıurfa Valiliği’nden ağır hasarlı binalarda hırsızlık haberlerine ilişkin açıklama

Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:

“İlimizde yaşanan asrın felaketi olarak bedellendirilen deprem sonrasında birtakım basın yayın organları ve toplumsal medyada yer alan “Ağır Hasarlı Binalara Hırsızlar Dadandı” biçimindeki hırsızlık haberlerine istinaden, hasar gören yerleşim yerlerinde hırsızlık, yağma vb. olayların önlenmesi gayesi ile Vilayet Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce gerekli tüm önlemler alınmıştır.

Bu çerçevede, 08.04.2023 günü İlimiz Haliliye ilçesi Cengiz Topel Mahallesi Çamlık Caddesi’nde bulunan ağır hasarlı binadan hırsızlık yapıldığı bilgisi edinilmesi üzerine, gruplarımızca acilen olaya müdahale edilmiştir. Yapılan araştırmada “Açıktan Hırsızlık” hususuyla ilgili yapılan çalışmalarda bahse husus görüntüyü basına ve toplumsal medyaya veren bina sakini B.K. ile bina yöneticisi B.K. binalarından rastgele bir materyalin çalınmadığını beyan etmiştir.

09.04.2023 günü Asayiş Şube Müdürlüğünce soruşturmanın genişletilmesi sonucunda bahisle ilgili yapılan fiziki çalışmalarda birçok güvenlik kamera imgesi izlenmiş, binaya girdikleri belirlenen şüphelilerin kimlik tespiti yapılarak bahse mevzu üç kuşkulu şahıs H.K. (42),İ.K.(19) ve yaşı küçük B.K.’nin (16) adreslerine yapılan operasyonda, zanlılar görevlilerimiz tarafından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alınmıştır.

“Açıktan Hırsızlık” hatasından isimli mercilere sevk edilen kuşkulu H.K. , İ.K. ve yaşı küçük B.K. isimli şahıslar sözleri alındıktan sonra özgür bırakılmıştır. İlimizde kamu sistemi ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik cürümle uğraş çalışmaları görevlilerimiz tarafından yılmadan, yorulmadan aralıksız olarak devam etmektedir.”

Hibya Haber Ajansı