GündemHaber Girişi : 16 Mart 2023 13:11

Şanlıurfa’da içme suyu kullanılabilir mi?Şuski’den önemli açıklama!

Şanlıurfa’da içme suyu kullanılabilir mi?Şuski’den önemli açıklama!

ŞANLIURFA SON DAKİKA! Vatandaşlar deprem bölgesinde yaşanan olayları merak ediyor. Şuski’den içme suyuyla ilgili önemli uyarı geldi! Musluktan çamurlu su mu akıyor? Şanlıurfa’da içme suyu kullanılabilir mi?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (Şuski) tarafından sel felaketi nedeniyle arıtma tesisinde çamurlu suyun gelmeye başladığını ifade etti. İçme suyu kesintilerine karşı dikkatli olunması istendi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresinin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“İlimiz genelinde yaşanan sel felaketi nedeniyle merkez içme suyu arıtma tesisimize tünellerden çamurlu su gelmeye başlamıştır. Bu nedenle arıtma tesisi tam kapasite çalışamamaktadır. İl genelinde tüm mahallelerde içme suyu kesintilerine karşı tedbirli olunması önem arz etmektedir.”

ŞUSKİ sel felaketi nedeniyle içme suyunda sağlık yönünden herhangi bir sorun bulunmadığını bildirdi.

ŞUSKİ’den yapılan açıklamada; “Şanlıurfa merkezinin tamamında halk sağlığı ve ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüzün laboratuvar ekipleri tarafından alınan içme suyu numunelerinde herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır”

Bölgelerde çalışmalar sürerken, Şanlıurfa Valiliğinden de bir açıklama geldi.

Normale dönüş için çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağı bildirilirken, vatandaşların resmi uyarıları dikkate alması gerektiği kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sel felaketinin 2. günündeyiz. Tüm ekiplerimiz, yaşanan afetin izlerini silmek için 7/24 sahadaki vazifelerini yerine getiriyorlar. Normale dönüş için gereken çalışmalar en kısa sürede tamamlanacaktır. Vatandaşlarımızın resmî uyarıları dikkate almalarını rica ederiz.”