GündemHaber Girişi : 20 Nisan 2023 00:06

Şanlıurfa’da Ramazan Bayramı’nda alınacak tedbirler açıklandı

Şanlıurfa’da Ramazan Bayramı’nda alınacak tedbirler açıklandı

Genelgede 14-24 Nisan tarihleri ortasında sürecek olan Ramazan Bayramı tatili boyunca, alınacak olan trafik önlemleri yer aldı.

Şanlıurfa Valiliği’nden hususa ait yapılan açıklama şöyle:

“2023 yılı Ramazan Bayramı müddetince 14-24 Nisan 2023 tarihleri ortasında vilayetimizde alınacak trafik önlemleri kapsamında; kontrollerde yol kullanıcılarını bilgilendirmeye yönelik “Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz” ve “Bayramınız Kemerli Olsun” sloganlarının yanı sıra “Trafikte Her Yıl Daha İyiye”, “Kemerim Daima Aklımda”, “Yayalar Kırmızı Çizgimiz”, “Yol Ver Hayata” ve “Bi Hareketine Bakar Hayat” sloganları da kullanılmaktadır.

14-24 Nisan 2023 tarihleri ortası bayram önlemleri müddetince “Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz” sloganına ilişkin görselin elektronik billboardlarda, Vilayet Emniyet Müdürlüğümüz toplumsal medya platformlarında, vatandaşlarımızın ağır olarak bulunduğu avm, otogar ve otobüs durakları üzere alanlarda kullanılarak kamuoyunun hususa ait dikkatinin çekilmesi sağlanmaktadır.





Şehirlerarası otobüs terminalinde sefere çıkacak otobüslerde 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu uyarınca gerekli denetimler yapılmakta, araç şoförlerine ve yolculara emniyet kemerinin ehemmiyeti konusunda Trafik Başkanlığı tarafından hazırlanan görüntünün izletilmesi sağlanmış ve gerekli bilgilendirme yapılmıştır.

İlimiz giriş çıkış bölgelerinde bulunan uygulama noktalarında kentler ortası yolcu nakliyatı yapan otobüsler ile öteki yol kullanıcılarına Emniyet Kemerinin Değeri, Sürat Kurallarına Uyma, Araç Kullanma Müddetlerine Uyma, Seyir Halinde Cep Telefonu Kullanmamaları ve öteki trafik kurallarına uyma bahislerinde bilgilendirme yapılarak bilinçlendirici gereç dağıtılmaktadır. Ayrıyeten kentler ortası yolcu nakliyatı yapan otobüsler ile çeşit otobüs sürücülerinin kaza riskinin ağır olduğu 05:00-07:00 saatleri ortasında araç dışında en az 15 dakika dinlenmeleri sağlanmaktadır.

İçişleri Bakanlığımızca yol kullanıcılarını bilgilendirmeye yönelik hazırlanan “Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz” ve “Bayramınız Kemerli Olsun” sloganlarının yanı sıra “Trafikte Her Yıl Daha İyiye”, “Kemerim Daima Aklımda”, “Yayalar Kırmızı Çizgimiz”, “Yol Ver Hayata” ve “Bi Hareketine Bakar Hayat” mottoları vilayet içi yolcu nakliyeciliği yapan halk otobüslerinin araç içi led ekranlarında ve Büyükşehir Belediye Başkanlığına ilişkin kentin değişik noktalarında bulunan led ekranda yayınlanmıştır.

Vatandaşlarımızın yoğunlukla kullandığı kentimizin ana arterlerinden olan Necmettin Cevheri Bulvarı ve Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerinde “Dikkatle Yol Ver Hayata”, “Bu Yolda Daima Birlikteyiz” mottolu pankartlar asılarak yol kullanıcıları üzerinde farkındalık oluşturma amaçlanmıştır.

Vilayetimizde araç ve yaya trafiğinin ağır olduğu Abide kavşağı, Cet kavşağı ve Kapaklı bölgelerinde araç şoförleri ve yolcular ile yayalara “Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz”, “Bayramınız Kemerli Olsun” ve “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” mottolu el broşürleri dağıtılarak emniyet kemerinin ehemmiyeti hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

İlimiz Akçakale uygulama noktasında yer alan hayat tünelinde “Yaşam için kısa bir mola” uygulamasıyla kazaların meydana geliş sebeplerinin anlatılarak yaralanmaları en aza indirerek can kayıplarını bitirmek hedefiyle şoförlere bilinçlendirici görüntüler izletilmekte, bu mühlet içerisinde de şoförlerin dinlenmeleri sağlanmaktadır.

Trafik kural ihlallerinin arttığı ve bu sebeple kazaların ağırlaşabileceği Adıyaman, Gaziantep, Mardin ve Diyarbakır yolu üzerinde bulunan “Maket/Model Trafik Grup Aracı” ile şoförlerin daha uzun mühlet araç kullanmalarının önüne geçilmesi hedeflenmektedir.

Bayram tatili mühletince şoförler üzerinde kontrol hissinin artırılması, “Algılanan Yakalanma Riski Duygusu” tesiri altında kural ihlali yapmalarını engellemek gayesiyle Akçakale Çevreyolu yeni galericiler kavşağında ve Gaziantep yolu organize sanayi kavşağında Drone ile havadan trafik kontrolü yapılmıştır.

20 Nisan 2023 Perşembe Arefe günü ilimiz Diyarbakır ve Mardin yolu uygulama noktasında yol kullanıcılarına “Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz” ve “Bayramınız Kemerli Olsun” mottoları ile emniyet kemerinin ehemmiyeti hakkında bilgilendirme aktifliği düzenlenecek, aktiflik kapsamında yol kullanıcılarına bilgilendirici broşür, kırmızı düdük vb. malzemelerin dağıtımı yapılacaktır.

Vilayet genelinde ise 58 grup, 11 motosikletli şahin ögesi, 5 uygulama noktası, 1 cazibeli ögesi ile toplam 269 işçi görevlendirilerek; vilayet merkezinde 4 ve otoyol (Birecik) üzerinde 1 uygulama noktası olmak üzere toplamda 5 noktada, Birecik, Viranşehir, Hilvan ve Siverek ilçelerimiz ve otoyol gişelerde Bölge Trafik Takımlarınca sabit ve seyir halinde uygulama yapılmaktadır.

Kentin ağır olacağı bedellendirilen Balıklıgöl Kavşağı, Haşimiye bölgesi, Eyüp Peygamber Caddesi, Açıksu Caddesi, Karaköprü Mehmet Hafız Bulvarı ve Abide Kavşağı üzerinde gruplar görevlendirilmiş, ayrıyeten arefe günü mezarlıklar ve etrafında trafik tanzim ve kontrolü yapılası için gerekli grup ve yaya işçi planlaması yapılmış, bayram namazı sabahında Balıklıgöl Dergâh Camii, Eyüp Peygamber Camii ve ağır olacağı bedellendirilen bölge ve kavşaklarda gruplar görevlendirilmiştir.”

Hibya Haber Ajansı