GündemHaber Girişi : 13 Nisan 2023 14:50

Şanlıurfa’da selden zarar gören ürünler temizlenerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor

Şanlıurfa’da selden zarar gören ürünler temizlenerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sel afetinin izlerini silmeye, selden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmaya devam ediyor. Piazza Alışveriş Merkezinden çıkarılan giysi, çanta ve ayakkabılar sanayi tipi yıkama ve kurutma makineleri yardımıyla temizlenerek muhtaçlık sahibi vatandaşlara veriliyor.

Selin vurduğu Şanlıurfa’da su ve balçıkla dolan bir alışveriş merkezi yetkililerinin Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçerek iş yerlerinde çamur içinde kalan ayakkabı, elbise çanta ve mesken dokumacılığı eserlerinin değerlendirilmesini ve bu eserlerden kurtarılanların gereksinim sahibi ailelere verilmesini istedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Lideri Zeynel Abidin Beyazgül’ün talimatlarıyla alışveriş merkezine giden takımlar orada bulunan ve çamur deryası içinde kalan çeşitli gereçleri kamyonete yükleyerek üreten bayanlar merkezine getirdi. AVM içerisinden toplanan ayakkabı, çanta ve elbiseler bayanların maharetli elleriyle diş fırçaları ve halı fırçaları yardımıyla temizlenerek kurumaya bırakılıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Üreten Bayanlar Merkezinde, kurutma evresi tamamlanan markalı eserler poşetlenerek gereksinim sahibi vatandaşlara ulaştırılacak.

Hibya Haber Ajansı