SAVAŞLARIN BİR KAZANANI YOKTUR. BARIŞTA ASLA KAYBETMEZSİNİZ.

Benim için Mescidi Aksa’nın, Kubbetüs Sahra’nın gezilip görülecek turistlik yerler olmasından başka bir deģeri yoktur. Binaları, yapıları kutsamamak lazım. Kutsanacaksa birşey barış içinde yaşamak kutsanmalıdır.

Kudüs başkent olmalı.

Filistinlilerde İsraillilerle adam gibi yaşamasını bilecekler. Kim üretiyorsa o evin söz sahibidir. Bir arada insanca yaşamaya baksınlar. İslam inancını kalkan olarak kullanıp güya islam yahudi düşmanlığını benimsiyormuş gibi anti semitizm duygularını hortlatıyorlar. Her iki topluma da yazık oluyor kardeşçe yaşamak ellerindeyken. yazık oluyor bu düşmanca tutum birilerinin hep işine geliyor. Barış sömürü düzenin hiç işine gelmez. Silah üretimi durur Silah ticareti biter.

Zamanında peygamberleri katledenlerin günahını İsrail halkı yüklenemez. Bırakın bu gereksiz düşmanlığı. Dostça kardeşce yaşayınız. Bir Yahudiyi evine davet et bakalım bak herşey nasıl düzeliyor. Kin nefret ile nereye kadar.

Ey müslüman aklını işlet.
Ya, ölüm zaten seni bulacak sen ne diye onu arayıp buluyorsun. Sen yaşamana bak. En güzelinden yaşa. Çevrene cennet bahçesinde yaşıyormuş havası ver. Bahçene doluşmak için nasıl da gelirler. İsraillilerde bir nefret Filistinlilerde bir nefret almış gidiyor. Neyi alıp veremiyorsunuz. Barış güvercinleri uçsun artık.

Kudüs başkent olmalı.

Tıpkı kürt kardeşlerimizle bir arada yaşadığımız gibi mümkündür bu dostluğu baltalamak isteyen dış güçler mihraklar tabiki de olacaktır. İsrailli yahudilerle Müslüman Filistinlilerin barış içinde yaşamasını istemeyenlerinde çıkması da çok normal. Niyet güzel olursa adımlar o şekilde atılırsa bir nebze Ortadogu Müslüman kan gölü olmaktan kurtulur. İsrail kendini güvene almak için her türlü stratejik hamleler yapıyor. Kendi sınırları etrafındaki kendini bir suda boģacak anti semitizm rahatsızlığı olan Müslümanları aralarına fitne sokarak oyalıyor üzerlerine gelmesinler diye. Siz olsanız ne yaparsınız. Bu sebeple kimseye düşman olmamak lazım. Sekiz milyon yahudi nüfusa bu dünya’ya verdikleri üretim ağına daha iyi yaşanır bir dünya’ya sahip olmamıza katkı sağlamış bir topluluğun çok saygıyı hakkettiklerini düşünüyorum. Bizler onlar kadar üretmedikçe bilim irfanda baş göstermedikçe onlara saygı duymak zorundayız.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.