SAVUNMA KURGUSU PENDİKSPOR’A ZARAR VERİYOR

          Trendyol 1. Lig’in 7. Haftasında Pendikspor, Erokspor ile karşı karşıya geldi. Maçı çok etkili bir futbol ile kazanan Erokspor, İstanbul ekibini 4-0 ile geçmeyi başardı. Pendikspor da savunma kurgusunun ve diziliminin bu maçta da büyük bir yanlış planlamanın sonucu olduğu kanıtlanmış oldu.

          Geçtiğimiz üç hafta içerisinde Pendikspor savunma kurgusu neticesinde istemediği sonuçlar aldı. Etkili oynasa veya oynamasa dahi istemediği sonuçları savunmanın riskli kurulumu sonucunda aldı. Üçlü savunma oynamak takımlara daha iyi atak ve önde baskı futbolunu getirir. Aynı zamanda yoğun baskı ve ciddi defansif yeterlilikleri de doğurur. Nitekim Pendikspor bu istenilen defansif yeterlilikleri bu savunma hattında karşılayamadı. Bugün Erokspor sağ kanadı resmen otobana çevirdi. Sağ taraftan geliştirilen her atak gole dönüştü. İleriye çıkan oyuncular geriye hızlı bir şekilde gelemediği gibi kademelere de etkili şekilde giremediler. Teknik ekip yediğimden daha fazlasını atsam yeter mantığından çıkması şart. İtalyanların dediği üzere. ‘‘Gol atamıyorsan yemeyeceksin’’. Pendikspor 7 haftanın sonunda 10 gol attı ve kalesinde 13 gol gördü. Artık defansif açıdan daha yere sağlam basan bir dizilişin oluşturulması ve bu doğrultuda taktik analizlerin oluşturulması elzem.

          Sonuç olarak Pendikspor arzuladı puanı bu haftada alamadı. Gerekli savunma kurgularının revize edilerek daha güçlü oyun gücünün ortaya çıkarılması beraberinde galibiyetlerinde müzdesi olacağı kanaatindeyim.

                                                                                                                                                                                                                                                              Erdem KAVLAK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.