DünyaHaber Girişi : 16 Mart 2023 16:40

Seç Market, Tekirdağ’da esnafla buluştu

Seç Market, Tekirdağ’da esnafla buluştu

Perakende dalında esnafı destekleyip güçlendiren iş modeliyle öne çıkan Seç Market, Tekirdağ’da potansiyel iş ortaklarıyla bir ortaya geldi. Seç Market Genel Müdürü Altan Sekmen, toplantıda klâsik esnaf kültürünü çağdaş marketçilikle buluşturan Seç Market iş modelini, esnafa ve lokal iktisada sağladıkları katkıyı anlattı.

Perakende dalında esnafı rekabette güçlendiren iş modeliyle öne çıkan Seç Market, Tekirdağ’da halihazırda kendi işletmesi olan yahut bu alanda yatırım yapmak isteyen potansiyel iş ortaklarıyla buluştu. Toplantıya katılan Seç Market Genel Müdürü Altan Sekmen, iştirakçilerin sorularını yanıtlayarak Seç Market’in bugün Türkiye genelinde 2 bin 400’ü aşan mağaza sayısıyla dala kattığı kıymetle ilgili bilgi verdi. Sekmen, tüm Türkiye’de olduğu üzere Tekirdağ’da da küçük esnafı rekabette güçlendirirken mahallî iktisada de katkı verme gayesiyle çalıştıklarını söz etti.

Seç Market iş modeli tüm paydaşlarına avantaj sağlıyor

Geleneksel esnaf kültürünü çağdaş marketçilikle bir ortaya getiren Seç Market, esnafa ve müşterilerine sağladığı avantajlarla Türkiye genelindeki mağaza sayısını süratle artırırken ülke iktisadına de katkı sunuyor. Mağaza sahipleri ve çalışanlarıyla birlikte 5 bin kişiyi aşan bir ekosisteme sahip olan Seç Market’in iş ortakları ortasında yüzde 10’u aşan oranda bayan teşebbüsçü de bulunuyor. Çoğunluğu aile işletmesi olan Seç Marketlerde kıymetli sayıda bayan da ailesiyle birlikte çalışıyor yahut istihdam ediliyor. Bu istikametiyle Seç Market, bayan girişimciliği ve istihdamına da dayanak veriyor.





Seç Market iş modelinde, Seç iş ortakları kendi işinin sahibi olmaya ve “mahalleden biri” kalmaya devam ediyor. Bayi sahipleri tıpkı vakitte kurumsal bir yapının modülü oluyor; mağazalarını çağdaş bir görünüme ve işleyişe kavuşturuyorlar. İş ortakları Seç Market’in tedarik gücü sayesinde eserlerini uygun fiyatlarla, süratli ve kolay bir formda temin ederek bölümdeki rekabette kıymetli bir avantaj elde ediyor. İsterlerse raflarında bulundukları bölgenin yöresel eserlerine de yer vererek lokal üreticilerin de ekonomik olarak güçlenmesine katkı sunuyorlar. Kurumsal ve muteber bir kimlik, çağdaş görünüm ve uygun fiyatlar müşteri memnuniyetinin de artmasını sağlıyor. İş birliği kapsamında; Seç Market’e dönüşen esnafa mağaza içi yerleşim ve raf dizilimi, dijital altyapı, toplumsal medya irtibatı üzere alanlarda dayanak veriliyor; operasyon ve finans idaresi üzere mevzularda danışmanlık hizmetleri veriliyor.

Seç Market Hakkında:

2014 yılında Bizim Toptan altında faaliyet göstermeye başlamış, 2016 yılında Seç Market ismini almıştır. Bugün Seç Market, 81 vilayette 2 bin 400’ü aşan bayisiyle perakende kesimindeki kıymetli oyunculardan biri haline gelmiştir. İş paydaşlığı sistemiyle mahalle esnafına dayanak veren iş modeli, mahalle esnafının sıcaklığı ve samimiyeti ile kurumsal tecrübeyi buluşturarak çağdaş marketçilik anlayışına hizmet etmektedir. Seç Market, raf diziliminden eser tedarikine, dijital altyapıdan toplumsal medya irtibatına, pazarlamadan satın almaya birçok alanda verdiği takviyeyle, iş ortaklarının kendi işinin sahibi olarak ve “mahalleden biri” kalarak büyümelerine yardımcı olmaktadır. Seç Market mağazalarında, Yıldız Holding özel markalarının da dahil olduğu 5 binden fazla eserin yanı sıra bölgelere nazaran farklı yöresel eserlerin de satışı gerçekleştirilmektedir.�

Hibya Haber Ajansı