Kültür ve SanatHaber Girişi : 03 Ekim 2024 14:38

Şehrin Kalbi Şiirle Attı

Şehrin Kalbi Şiirle Attı
Şiir etkinliğinde katılımcıların yoğun ilgisi ve oluşan sıcak atmosfer dikkat çekti. Şiirlerin çeşitliliği ve Şehrin Şairleri Şiir Grubu üyelerinin farklı seslendirme tarzları programı zenginleştirdi.
Şehrin Kalbi Şiirle Attı

Yönetmenliğini Metin Yazıcı’nın yaptığı Şehrin Şairleri Şiir Grubu, Pendik Belediyesinin sahil meydanında düzenlediği 9. Kitap Fuarı’nda geçtiğimiz Çarşamba akşamı bir şiir dinletisi verdi.

Yoğun bir katılımın olduğu programda tüm sandalyeler doldu. Etkinliği ayakta izleyenler de oldu.


Türk ve dünya şairlerinden seçkin şiirlerin okunduğu etkinlikte, kelimenin tam anlamı ile bir kültür atmosferi yaşandı.

Programın açılışı Yönetmen Metin Yazıcı tarafından yapılırken, sunumunu Deniz Sevimsavur gerçekleştirdi.




Şiir dinletisi, sadece şiirlerin okunmasıyla sınırlı kalmadı. Grup üyelerinin, şiirlere yükledikleri anlamı ve duyguları; ses tonlarıyla, jestleriyle ve mimikleriyle ifade etmeleri, dinleyicilerin şiirlerle güçlü bir bağ kurmasını sağladı.

Etkinlikte, şiirin yanı sıra müzik de önemli bir yer tuttu. Seslendirmeler, müzikal eşlikle zenginleştirildi.



Etkinlikte konuşan Yönetmen Metin Yazıcı; “Şehrin Şairleri Şiir Grubu olarak, sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduk. Gösterdiğiniz yoğun ilgi ve samimiyetiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Dolu dolu bir salonda, birbirinden değerli şiirleri seslendirmek bizim için büyük bir onur oldu.

Bu akşam aşkın, yalnızlığın, coşkunun, hüznün, umudun ve hayatın tüm renklerini şiirlerle buluşturduk.
Şiir, hayatın ta kendisi. Bizler de hayatın içinde şiirle yaşamak istiyoruz. Bu tür etkinliklerin çoğalması ve şiirin daha geniş kitlelere ulaşması için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

Bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese, başta Pendik Belediyemize, kültür müdürlüğümüze ve bu geceyi mümkün kılan organizasyon ekibimize teşekkür ederim” sözlerine yer verdi.

ŞİİR PERFORMANSLARI:



1.  Ayşe Özcan / Perihan Özcan / Bağlanmayacaksın şiiriyle duygusal bir başlangıç yaptı.




2. Yunus Yazıcı / Can Yücel / Şeyist ile izleyicilere mizah ve derinlik dolu bir okuma sundu.




3. Rabia Hatun Bayram / Atilla  İlhan / Üçüncü Şahsın Şiiri ile karşılıksız aşk ve hüznün iç içe geçtiği bir dünyanın kapılarını araladı.

 


4. Ayşe Ünal / Louis Aragon / Bırakıp Gittin Beni adlı eseriyle Fransız şiirinin melankolik havasını sahneye taşıdı.




5.  Zeynep Su Berak / Metin Yazıcı / Onun Oldun Mu Hiç? şiiri dinleyicilere hayatlarında belki de ihmal ettikleri en önemli şeyi yani sevgimizi göstermeyi hatırlattı.



6.  Serra Taşçı / Deniz İnan / Karşı Evin Annesi adlı şiiriyle toplumsal bağları ve aile içi ilişkileri samimi bir üslupla anlattı.



7.   Hatice Erdoğan / William Shakespeare / Kaybettiğin Yerde Bekleme adlı eserini başarıyla seslendirerek Shakespeare’in zamansız anlatımını günümüze taşıdı.



8.  Ali Osman Kadıoğlu / Mevlana / Etme adlı şiiriyle tasavvufi derinlik taşıyan sözleri dinleyicilere hissettirdi.

9.  Deniz Sevimsavur / Yücel Coşkun / Yine O Gün Gibi adlı şiiriyle nostaljik bir atmosfer yarattı. Sevimsavur ilk deneyimi olmasına rağmen keyifli ve doğal sunumu ile de dikkat çekti.

10.  Gül Ballıoğlu / Necip Fazıl Kısakürek / Bizim Şarkımız ile İsrail’in insan katliamına da bir gönderme yapmış oldu.

11. Şaziye Demir / Ahmet Telli / Çocuksun Sen şiiriyle sevgiyi derinliklerine inerek işledi.

12.  Elif Kırnak / Charles Bukowski / Hangi Çiçek Diğerini Sarı Açtı Diye Ayıplar şiiriyle modern dünyanın eleştirisini sundu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.