Sessizlik Saflık Değildir

Köşe Yazısı Sessizlik Saflık Değildir:

Konuşmuyorsa bir insan karşındakinin , söylediklerini kabul ettiğinden değil fazla uğraşmayışından değer vermeyişindendir.

Konuşuyor cevap veriyorsa bir insan sözleriyle hala bir şansının olduğunu değer verdiğini gösterme eğiliminde olduğundandır.

Sabırlı oluşu bittiği takdirde ne sabrı kalır, ne özverisi
Her şeyin bir vakti olduğunu bilir onun da bir gün geleceğini..

Nedenini, sormadan değerlendirmek gerek bazen gelişmeleri sorgulamak, sonuca bir an önce ulaşmak için insan ilişkilerinde.

Karşındakine var olduğunu hatırlatmak, sonradan pişman olmaması içindir uyarıları yapmak.

İnsanlar geniş, insanlar duyarsız nerede kıracağını bilmediği davranışlarla, belki de özellikle yaptığı hareketlerle sınamakta karşısındakini.

Bilinmez ki her şeyin farkında olup tekrar şans verişi sadece kibar, duyarlı oluşundan kaynaklanmakta.

Her zaman anlamak istediği gibi anlarsın karşısındakini kendini onun yerine koyabilsen, empati yapabilsen, yapılmaz bunca hatalar ikilemde kalmadan.

Duyarsız oldu bir çok insan dümdüz mantıkla ilerlemekte yakıp, yıkıp geçmekte acımasızca arkalarında enkazlar bırakan sonuçları görmeden düzeltmek için emek vermeden.

Hep böyle devam etmiyor mu yaşanan hayatlar? birbiri üzerine oynanan oyunlar, yıkılan , dökülen egolarının tatmin edilmesi, tecrübeler sonuç getirir mi ?

Lütfen karşınızdakini saf yerine koymayın bilmelisiniz ki detaylar sonunda fark edilir, yüzünüze vurulmuyorsa gerçekler iyi niyet ve tekrar şans verilme isteyişinden olabilir.

Saf gördüğün biri arkasında bir boşluk oluşturuyorsa , o boşluğu doldurmak için oraya birisini bir gün mutlaka birini tayin edecektir.

Saf gördüğünüzü sandığınız kişinin sizide aynı kategoride görebileceğini hiç bir zaman unutmayın!

İstediğiniz yere belki sahip olabilirsiniz ama kimsenin iyi niyetini de kullanmaya kalkmayın ilahi adalet olduğunu da unutmayın…

Sevgide kalın…

Emel Araz’ın diğer yazılarına ulaşmak için tıklayınız.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.