DünyaHaber Girişi : 11 Nisan 2023 13:04

Simya VC’nin ilk yatırımı yapay zeka tabanlı içerik üretimi platformu Evercopy’e

Simya VC’nin ilk yatırımı yapay zeka tabanlı içerik üretimi platformu Evercopy’e

12 yıldır teşebbüs ekosistemine öncülük eden 212’nin, erken kademe teşebbüslere yatırım yapma gayesi doğrultusunda Neo Portföy ve dünyanın en düzgün hızlandırma programlarından biri olan Alchemist Accelerator ile birlikte hayata geçirdiği Simya VC, birinci yatırımını Evercopy’e yaptı. Yapay zeka altyapısı sayesinde saniyeler içinde şahsileşmiş yaratıcı içerik üreten Evercopy, aldığı bu yatırımı küresel arenada büyümede, takımını genişletmede ve pazarlama, satış faaliyetlerini artırmada kullanacak.

Özgür: “Bir sene içinde globalde akla gelen birinci marka olmayı hedefliyoruz”

Evercopy Kurucu Ortağı Deniz Özgür bahisle ilgili şu açıklamada bulundu:

“Yapay zeka yakın gelecekte her birey için büsbütün şahsileştirilmiş içerikler üretebilecek. Bu her birimiz için değişik bir internet ve etkileşim tecrübesi manasına geliyor. Evercopy ile içerik üretim ve tüketim sürecimizi büsbütün güzelleştirecek bir tahlil sunuyoruz. Bir sene içinde AI tabanlı yaratıcı içerik üretim alanında globalde akla birinci gelen marka olmayı hedefliyoruz.”





Bahçıvanoğlu: “Geleceğin teknolojilerine yatırım yapıyoruz”

Simya VC Yönetici Ortağı Selma Bahçıvanoğlu da şunları söyledi:

“Simya VC olarak yenilikçi teknoloji ve B2B iş modeline sahip erken etap teşebbüsleri odağımıza aldık. Fon kuruluşumuzu yaptıktan sonra süratli bir halde yatırımlara başladık. Geleceğin teknolojisine yatırım yapma gayesiyle Evercopy’e birinci yatırımımızı yaptık. Erken kademe bir teşebbüs olan Evercopy’nin küresel seyahatine eşlik edeceğimiz için çok memnunuz.”

Chalmers: “Uluslararası pazarlarda deneyim kazanmış önderlerle çalışma fırsatı sunuyoruz”

Alchemist Lideri Rachel Chalmers ise şu değerlendirmeyi yaptı:

“B2B erken basamak hızlandırma programı olarak teşebbüslerin memleketler arası pazarlara açılmasına takviye oluyoruz. Tecrübeli mentor ağımızla teşebbüsler milletlerarası pazarlarda deneyim kazanmış önderlerle birebir çalışma fırsatı buluyor. Evercopy’e de küresel pazardaki büyüme sürecinde muhtaçlık duyduğu tüm etaplarda rehberlik sunacağız.”

Hibya Haber Ajansı