Kültür ve SanatHaber Girişi : 15 Temmuz 2022 15:12

Türkeli ilçesine bağlı Güzelkent köyüne ziyaret

Türkeli ilçesine bağlı Güzelkent köyüne ziyaret

Ahmet Işıkdağ başkanlığındaki Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği’nin Karadeniz Kültür Gezisi kapsamında ikinci durağı Sinop oldu.

Türkeli ilçesine bağlı Güzelkent köyünü ziyaret eden 35 gazeteci, İşletmeciliğini

Hicran Armağan’ın yaptığı Haz Bahçe’de kahvaltı yaptılar.

Burada AYGAD üyelerini, Sinop Gastronomi Kültür Turizm Derneği Başkanı Halime Şahin, Şile Okul Müdürü Keziban Beşiroğlu, Uluslararası Hak Arama Derneği (UHAD) Almanya Genel Başkanı Şirvan Ünal ağırladılar. 

UHAD Başkanı Ünal: Güzelkent’in yolları yenilenmeli

Güzelkent köyünün bozuk yollarına dikkat çeken Uluslararası Hak Arama Derneği (UHAD) Genel Başkanı Şirvan Ünal; “Güzelkentimiz doğasıyla, kültürüyle adının hakkını veriyor. Ama köyün yolları sıkıntılı ve bozuk. Buradaki yollarda bakım onarım çalışmaları yapılması gerekiyor. Gelen ziyaretçiler bu konuda çok muzdarip. Sinop’un saklı kalmış bu köyünün geliştirilmesi için yetkililere sesleniyorum. Yollar düzgün olduğu zaman buradaki güzellikler fark edilecek” sözlerine yer verdi.

Şile Okul Müdürü Keziban Beşiroğlu da basın mensuplarına Sinop’un kültürü hakkında bilgilendirmeler yaptı. Beşiroğlu konuşmasında; “Sinop’un her ilçesinin ayrı doğal güzelliği, tarihi kültürel yapıları bulunuyor. Her köyün kendi köy konağı vardır. Bu konaklar köylüler tarafından yapılır. Bayramı geçmişlerimizle birlikte kutlarız. Herkes evinde yaptığı pişileri mezarlıklarda sevdiklerinin yanında yerler. Bu kültürün başka yerde olduğunu sanmıyorum. Sinop en mutlu il olarak da seçildi. Önemli noktalardan biri de ataerkil bir toplum değil anaerkil bir toplumuz. Kadın ve erkek işleri hep birlikte yapılır. Burada özgüvenli kadınlar yetişir. Hepiniz tekrardan hoş geldiniz. Sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Gazeteciler Sinop’un Ayancık ilçesine gitmek için yola çıktı.