Kültür ve SanatHaber Girişi : 16 Temmuz 2022 00:57

Sinop’ta Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

Sinop’ta Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

Gazeteciler Sinop’un kültürünü, tarihini, turistlik değerlerini yakından inceleyerek kayıt altına alıyor. Okuyucular için gezilmesi, görülmesi gereken yerleri aktarıyor.

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği’nin (AYGAD) düzenlendiği Karadeniz kültür gezisinde yer alan 35 gazeteci, Sinop’un Türkeli, Ayancık ve Şehir Merkezi’ni ziyaret ettiler.

Gezi boyunca gazetecilere, Sinop Gastronomi Kültür Turizm Derneği Başkanı Halime Şahin, Şile Okul Müdürü Keziban Beşiroğlu eşlik etti.

Anadolu’nun en kuzey noktası

AYGAD üyeleri, Anadolu’nun en kuzey noktası olan İnceburun’un güzel manzarasına, temiz havasına hayran kaldı. Deniz yüzeyinden 38 metre yükseklikte bulunan deniz feneri de ilgi çekti.

Dünyada kendiliğinden oluşan tek koy

Akliman mevkiinde bulunan Hamsilos Tabiat Parkı, Karadeniz’deki ria tipi kıyı oluşumuna örnek gösterilecek bir doğa harikası. Aynı zamanda 1. derecede doğal sit alanı.

Zengin bitki örtüsü çeşitliliği ile yeşilin ve mavinin bir arada olduğu Hamsilos, gazetecilerin kadrajında renkli görüntüler oluşturdu. 

Sinoplu filozofun heykeli

Şehir merkezinin girişinde heykeli yer alan Ünlü Filozof Diyojen, Sinop doğumlu. Bu sebeple de Sinoplu Diyojen olarak biliniyor. Mutluluğu basitlikte bulan Diyojen’in heykeli kente farklı bir hava katıyor.

Yöresel Yemekler

Gazeteciler, alışıldık mantılara benzemeyen bol cevizli Sinop mantısını ve nokulu tatma fırsatı buldu.

Köy evine de misafir olan basın mensupları farklı kültürleri yerinde görerek, halkıyla temasta bulunarak Karadeniz Bölgesi’nin kültürel miraslarını aktarmaya devam edecek.