EkonomiHaber Girişi : 05 Nisan 2023 00:02

Şirket haberleri

Şirket haberleri

KOPOL – Şirket hisselerinin halka arzı kapsamında talepler 5 – 6 – 7 Nisan’da toplanacak.

CVKMD – Şirket hisselerinin halka arzı kapsamında talepler 6 – 7 Nisan’da toplanacak

AKBNK – 39 gün vadeli 3 milyar TL meblağında bono ihraç edildi.

ALKA – MEB Devlet Kitapları Müdürlüğünün 3.000 Ton 120×80 gr/m2 1. Hamur Ofset Bıbin Kağıt İhalesi mukavelesinin imzalandığı açıklandı.

ARSAN – Deprem nedeniyle oluşan hasarla ilgili olarak sigorta şirketi tarafından 111,0 milyon TL kısmi ödeme geldiği açıklandı.

ARENA – Deprem nedeniyle 0,15 milyon dolarlık bağış yapılmasına karar verildiği açıklandı.

BVSAN – Macaristan'da yerleşik bir firmanın yeni yapacağı fabrika yatırımında kullanmak üzere 3 Adet 32 ton kapasiteli portal vinç ve 6 adet 32 ton kapasiteli gezer köprülü vinç için 1,1 milyon euro bedelle muahede yapıldığı açıklandı.

BIOEN – Şirket bağlı iştiraki Mersin Elektrik Üretim’in işletmecisi olduğu Ezine Biyokütle Güç Santralinin 1,00 MWe olan heyeti gücünün 18,782 MWe ye çıkarılması için yapılan müracaatın kısmi kabul sürecinin gerçekleştiği açıklandı.

BRYAT – Borusan İstikbal’in Borusan Lojistik’e sahip olduğu hisselerinin 59,3 milyon dolara devralınmasına karar verildiği açıklandı.

ESCOM – Şirket iştiraki Alesta’nın Pink Games Oyun’a 22,9 milyon TL değerleme üzerinden %4 iştirak edilmesine ve %1,6 ek hisse edinimi için opsiyon alınmasına karar verildiği açıklandı.

GARAN – 190 gün vadeli 14,5 milyon sterlin fiyatında borçlanma aracı ihraç edildi.

GLBMD – Küresel MD Portföyün sermayesinin 15,5 milyon TL’den 19,5 milyon TL artışla 35 milyon TL’ye çıkarılmasına karar verildiği ve sermaye artırımına iştirak edileceği açıklandı.

GESAN – Şirketin Pado Dondurma ile Erzurum'da bulunan yerlerine Arazi Öztüketim GES yapılması kapsamında 1,6 milyon dolar bedelle mutabakat sağlandığı açıklandı.

GESAN – Şirketin Açılım Eğitim ile Kırıkkale’de bulunan yere Arazi Öztüketim GES yapılması kapsamında 0,85 milyon dolar bedelle mutabakat sağlandığı açıklandı.

FONET – Şirketin Sivas Vilayet Sıhhat Müdürlüğü tarafından yapılan 36 ay periyodik SBYS Hizmet Alımı ihalesine katılarak 23,0 milyon TL teklif ile en uygun teklifin verildiği açıklandı.

HEKTS – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 3 milyar TL’den 8,5 milyar TL’ye yükseltilmesinin tescil edildiği açıklandı.

IZFAS – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 60 milyon TL’den 180 milyon TL’ye yükseltilmesi kararı Genel Kurul’da da onaylandı.

KRGYO – VBTS kapsamında şirket hisselerine 3 Mayıs’a kadar brüt takas önlemi getirilirken, açığa satış ve kredili süreç yasağı da 3 Mayıs’a kadar uzatıldı.

KRDMD – Şirketin 2023 – 2028 yılları içerisinde 1 milyar dolarlık yatırım amacı olduğu medyada yer aldı.

MNDRS – İzmir Bornova’da bulunan 9.068 m²’lik arsa üzerinde Adnan Kılıçoğlu İnşaat ile Konut ve Ticari alanlardan oluşacak proje geliştirilmesi hedefiyle, Düzenleme Halinde Taşınmaz Satış Vaadi ve Arsa Hissesi Karşılığı İnşaat Kontratı imzalanması sonrasında, kontrat kapsamında inşa edilerek paylaşıma bahis edilecek 24.181 m² satılabilir brüt alanın 11.389 m² lik kısmının şirkete ilişkin olacağı, projenin 2024 yılında tamamlanmasının planlandığı açıklandı.

MIATK – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 150 milyon TL’den 750 milyon TL’ye yükseltilmesi Ticaret Bakanlığı tarafından onaylandı.

ORCAY – Pelet Üretimi konusunda alınan yatırım kararı kapsamında tesis suramı emeliyle Giresun’da 24.365 m2’lik arsa alımı gerçekleştiği açıklandı.

QUAGR – 158 gün vadeli 50 milyon TL fiyatında bono ihraç edildi.

TSPOR – Futbolcusu Vitor Hugo’nun kontratının feshedildiği açıklandı.

TTKOM – S&P tarafından şirketin kredi notunun teyit edildiği, not görünümünün durağandan negatife revize edildiği açıklandı.

SILVR – Silverline ve Esty markalarının kullandırılması sonucu küme şirketi Silverline Mesken Gereçleri’nden Ocak – Mart devri için 0,22 milyon TL tahsil edileceği açıklandı.

SUWEN – Şirketi ile Moğolistan'da yerleşik bir firma ortasında münhasır bayilik mukavelesi imzalandığı açıklandı.

SRVGD – Şirketin %100 İştiraki Güney İstanbul ile Kolaylaştırılmış Adapta Birleşmenin iptal edildiği açıklandı.

YGGYO – Hisse geri alım programının sonlandırıldığı açıklandı.

ZRGYO – Konkur İnşaat’ın 16.000.000 adet hissesinin 245,9 milyon TL bedel üzerinden Kurmel Holding’e devredildiği açıklandı.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı