EkonomiHaber Girişi : 11 Nisan 2023 09:04

Şirket haberleri

Şirket haberleri

AKGRT – Mart ayında prim üretimi %142 artışla 2,1 milyar TL’ye, Ocak – Mart periyodunda prim üretimi %108 artışla 5,2 milyar TL’ye yükseldi.

AGESA – Hisse geri alım programının başlatılmasına, 1.800.000 adet hisseye karşılık 750 milyon TL kaynak ayrılmasına karar verildiği açıklandı.

AHGAZ – Halka arzdan elde edilen fonun %1’lik kısmının yeni şirket alımlarında kullanıldığı açıklandı.

ALFAS – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 200 milyon TL’den 4 milyar TL’ye yükseltilmesi kararı Genel Kurul’da da onaylandı.





ASTOR – Şirketin Biska Dokumacılık ile 39 milyon TL fiyatında 1 Adet Güç Transformatörü, 4 Adet Yüksek Tansiyon Kesici, 7 Adet Metal Clad Anahtarlama Eseri, 1 Adet Yardımcı servis transformatörü, 34 Adet OG Metal Enclosed Anahtarlama Eseri, 12 Adet Monoblok Beton köşk, 12 Adet Dağıtım Transformatörü kontratı imzalandığı açıklandı.

ATAGY – Şirket portföyünde yer alan Tekirdağ’daki gayrimenkulün kaba ve inşaat işleri için daha evvel imzalanan mutabakatın feshedildiği, kaba ve inşaat işlerinin 8,5 milyon TL bedelle V4 Mimarlık’a yaptırılmasına karar verildiği açıklandı.

BTCIM – Şirket bağlı iştiraki Batıçim Enerji’ye ilişkin Düzce’de bulunan Hasanlar HES’in işletme hakkının Sim Yenilenebilir Enerji’ye devredildiğinin açıklanması sonrasında, toplam 188,6 milyon TL fiyatındaki işletme hakkı evre bedelinin cinsinden süreç yapma sınırlamalarına uygun olarak, Sim Yenilenebilir Güç tarafından şirketin bağlı iştiraki Batıçim Enerji’ye TL olarak havale edildiği açıklandı.

CVKMD – Şirket hisselerinin halka arzı kapsamında yurt içi kişisel yatırımcılara kesin tahsisat meblağının 4,3 katı talep geldiği açıklandı.

CIMSA – Şirketin Sürdürülebilirlik amaçları kapsamında iklim bilimine uygun olarak karbon emisyonlarına dair yakın vadeli azaltım gayesi belirlemeyi Bilim Temelli Gayeler Girişimi’ni taahhüt ettiği ve bu taahhüdü Bilim Temelli Amaçlar Teşebbüsü tarafından kabul edildiği açıklanırken, bu durumun resmi onaya sunulacağı açıklandı.

EDIP – Kayıtlı sermaye sistemine geçiş kapsamında yapılan müracaatın SPK tarafından onaylandığı açıklandı.

EKGYO – Deprem nedeniyle, gereksinim duyulan her türlü iş ve süreçlere yönelik hizmet alımları ile bu işler kapsamında yapılacak ihalelerin, her türlü sarfiyatı Bakanlık tarafından karşılanmak üzere EKGYO tarafından yapılmasına karar verildiği açıklandı.

EKGYO – Köy Zekeriyaköy projesinin projedeki son kısmının Kısmi Süreksiz Kabul Tutanağının onaylandığı açıklandı.

EKGYO – Bakanlık ile şirket ortasında imzalanan Deprem Bölgesinde Yapılacak Kalıcı Konutlara Ait Protokol kapsamında Bakanlık ismine şirket tarafından ihale edilen Adıyaman İndere Deprem Konutları A Etabı 1. Kısım İnşaatı İle Altyapı ve Etraf Düzenleme İşi'nin mukavelesinin yüklenici ile 4,1 milyar TL’ye imzalandığı açıklandı.

EKGYO – Bakanlık ile şirket ortasında imzalanan Deprem Bölgesinde Yapılacak Kalıcı Konutlara Ait Protokol kapsamında Bakanlık ismine şirket tarafından ihale edilen Adıyaman Gölbaşı Deprem Konutları 1. Etap İnşaatı ile Altyapı ve Etraf Düzenleme İşi'nin mukavelesinin yüklenici ile 2,7 milyar TL’ye imzalandığı açıklandı.

EKGYO – Bakanlık ile şirket ortasında imzalanan Deprem Bölgesinde Yapılacak Kalıcı Konutlara Ait Protokol kapsamında Bakanlık ismine şirket tarafından ihale edilen Adıyaman İndere Deprem Konutları A Etabı 2. Kısım İnşaatı ile Altyapı ve Etraf Düzenleme İşi'nin kontratının yüklenici ile 3,7 milyar TL’ye imzalandığı açıklandı.

EUPWR – Şirket hisselerinin halka arzı kapsamında talepler 12 – 13 – 14 Nisan’dan toplanacak.

GENIL – Şirketin, bağlı tarafı h2o Bilişim Yazılım’a yapacağı yatırımlar için 1 milyon dolar üst hudut olacak halde, Türk Lirası cinsinden hisseye dönüştürülebilir nitelikte borç vermeye karar verdiği açıklandı.

GSDDE – Şirketin bağlı iştiraki Hollanda'da kuruluşu tamamlanan GSD Ship Finance’ın 12 milyon dolar sermaye ile %100 hisse oranında iştirak edilmesine karar verildiği açıklandı.

HEKTS – 98 gün vadeli 305 milyon TL ve 161 gün vadeli 255 milyon TL meblağlarında bono ihraç edildi.

HKTM – Şirketin 0,49 milyon euro bedelli sipariş aldığı açıklandı.

IZINV – Geo Jeotermal Yatırımlarının sermaye artırımları yolu ile 0,31 milyon dolara %1,6’sının edinildiği açıklandı.

KARTN – Şirket ile Selüloz İş sendikası ortasında tekrar 2 yıllık periyot için Toplu İş Kontratında muahede sağlandığı açıklandı.

KOPOL – Şirket hisselerinin halka arzı kapsamında yurt içi ferdi yatırımcılara sonuncu tahsisat meblağının 4,9 katı talep geldiği açıklandı.

KLRHO – Şirketin 4 ana segment (Gayrimenkul & Taahhüt, Enerji, Sanayi, Hizmet) altında izlenen küme şirketlerini kombine FAVÖK sayısına katkılarının 2022 yılı itibariyle sırasıyla %38, %52, %5 ve %5 halindeyken 2025 yılında sırasıyla %20, %60, %10 ve %5 getirilirken kalan %5 hissenin ise yeni girilecek iş ve bölümlerden oluşmasına karar verildiği açıklandı.

KFEIN – Şirketin Bio – Curity: Dijital Biyobelirteç Ekosistemi ile E – Sıhhat Servisleri projesinin TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulunduğu açıklandı.

PETKM – Şirket ile SOCAR Turkey Güç ortasındaki mevcut Pay Satış Sözleşmesi'nin kaidelerine ek olarak bir protokol imzalanmasına karar verildiği açıklandı.

RTALB – Devlet Materyal Ofisi ile şirket ortasında imzalanan mukavele kapsamında 1.500.000 Adet Nükleik Asit Ekstraksiyon Kiti ve 8 Adet Nükleik Asit Ekstraksiyon Otomatize Sistemi’nin sipariş edildiği açıklandı.

SMRTG – Şirket bağlı iştiraki Smart Güneş Güç Ekipmanları’nın yurt içinde bir müşterisi ile 84,3 milyon TL fiyatında kontrat imzaladığı açıklandı.

SNICA – Şirketin Elazığ OSB’de 3 etaplı olarak kurulması planlanan Ziraî Sulama Tesisi yatırımının 1. etabı olan yağmurlama boruları ve aksesuarlarının üretimine başlandığı açıklandı.

SUWEN – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 100 milyon TL’den 300 milyon TL’ye yükseltilmesi tescil edildi.

TATGD – Şirket ile Tekgıda – İş Sendikası ortasında Toplu İş kontratı görüşmelerinin muahede ile sonuçlandığı açıklandı.

TUCLK – İstanbul Sancaktepe Fabrikasının güç maliyetinin düşürülmesi maksadıyla GES yatırımı için müracaatta bulunulması sonrasında, Meram Elektrik Dağıtım’dan davet mektubu alındığı, Nevşehir Avanos’da kurulacak olan GES tesisi yatırımının bedelinin yaklaşık 5 milyon dolar olduğu açıklandı.

TRCAS – Şirketin %30 iştiraki RWE & Turcas Güney’in sahibi olduğu Denizli Doğal Gaz Kombine Çevrim Elektrik Santralinin bakım çalışmaları kapsamında bakım çalışmalarının sorun yaşanmadan yürütüldüğü ve test çalışmalarının tapıldığı açıklandı.

TMPOL – 1 yıl müddetli Yönetici Sorumluluk Sigortası’nın yenilendiği açıklandı.

YONGA – Ağaç İş Türkiye Ağaç ve Kağıt Sanayi Personelleri Sendikasının grev kararı aldığı açıklandı.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı