GündemHaber Girişi : 17 Nisan 2023 19:25

Siyasiler, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı andı

Siyasiler, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı andı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Lideri Mustafa Şentop, toplumsal medya hesabından yayımladığı iletide, “Ülkemizin birinci sivil Cumhurbaşkanı, merhum Turgut Özal’ı rahmetle ve şükranla yad ediyorum. Fikirleriyle yenilikçi, icraatlarıyla atılımcı ve inancıyla yürekli bir önder olarak Milletimizin kalbindeki mümtaz yeri baki kalacaktır. Ruhu şad olsun.” sözlerine yer verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, iletisinde şunları kaydetti:

“Demokrasi ve kalkınma gayretiyle bu ülkeye ‘çağ atlatan’, Milletimizin gönlünde taht kuran merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ı vefatının sene-i devriyesinde rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz.”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un toplumsal medya hesabından yayımladığı bildiri şu halde:





“Ülkemizin kalkınması ve gelişmesine yaptığı katkılarla milletimizin gönlünde özel bir yeri olan 8’inci Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal’ı vefatının yıl dönümünde rahmetle ve hürmetle anıyorum.”

Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Twitter’dan yayımladığı bildiride, “Ülkemize kazandırdığı sayısız eser ve hizmetler ile milletimizin gönlünde müstesna bir iz bırakan 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ı vefatının sene-i devriyesinde hürmet ve rahmetle anıyorum.” sözlerini kullandı.

Demokrat Parti Genel Lideri Gültekin Uysal’ın iletisi şöyle:

“Devleti ‘millet için’ bilen, milletin zenginliğini devletin zenginliği için temel addeden, kalkınmayı demokrasinin çarkı kabul eden, çağları yakalayan kişiliği, millet ile devlet ortasındaki hudutları kaldıran kimliği ile yalnız anılan değil aranan bir önder Turgut Özal. Rahmetle.”

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, iletisinde, “Merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ı vefatının sene-i devriyesinde rahmetle anıyorum. Ruhu şad, yeri Cennet olsun.” sözlerine yer verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş'ın toplumsal medya hesabından yayımladığı bildiri şu halde:

Türk siyasi hayatının önemli isimlerinden 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı vefat yıl dönümünde rahmetle anıyorum.”

Hibya Haber Ajansı