GündemHaber Girişi : 02 Nisan 2023 20:56

Siyasilerden Dünya Otizm Farkındalık Günü mesajı

Siyasilerden Dünya Otizm Farkındalık Günü mesajı

Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın toplumsal medya hesabından yayımladığı bildiri şu biçimde:

“Otizmin farkındayız, her vakit yanınızdayız. Dünya Otizm Farkındalık Günü’nün tüm dünyada güzel farkındalıklara vesile olmasını diliyor, otizmli kardeşlerimiz ile bedelli ailelerine selam ve sevgilerimi gönderiyorum.”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter’dan yayımladığı iletide, “Farklılıklarımız bizi birbirimizden ayırmaz, birleştirir! Farklılıklarımızla bir aradayız…” dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun Twitter'dan yayımladığı ileti şu halde:

“İYİ Parti olarak Otizm ve tüm özel ihtiyaçlı çocuklarımız için projelerimiz hazır. Ailelere erken teşhis ve Özel Eğitim dayanağı vereceğiz. Manisiz kreş uygulaması başlatacağız. Her okulda özel bakım ve dinlenme odaları kuracağız. Ve hayatın her alanında onlara sahip çıkacağız.”

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin iletisi şöyle:

“Otizm, eksiklik değil farklılıktır. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü vesilesiyle, toplumsal hassaslığın ve farkındalığın artmasını temenni ediyorum.”

DEVA Partisi Genel Lideri Ali Babacan, toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hiçbir şey, birbirimize beslediğimiz sevgi ve hürmetten daha güçlü olamaz. Farklılığın farkındayız. Eşitiz.” sözlerine yer verdi.

Gelecek Partisi Genel Lideri Ahmet Davutoğlu'nun iletisi şu formda:

“Otizm Farkındalık Günü, otizmli bireylerin güçlü yanlarını ve potansiyellerini keşfetmek için bizlere fırsat sunuyor. Otizm eksiklik değil, farklılıktır. Otizmin farkındayız ve otizmli bireyler ve ailelerinin yanındayız.”

Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş, toplumsal medya hesabından yayımladığı bildiride, “Hiçbir mahzurun, farkındalıktan ve sevgiden büyük olmadığına inanıyoruz. Otizmli bireylerin hayatın tüm alanlarına dahil olabildiği ve farkındalık şuurunun kazanıldığı bir dünya için çalışıyoruz.” tabirlerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı