GündemHaber Girişi : 01 Nisan 2023 00:02

Siyasilerden İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na silahlı saldırıya kınama

Siyasilerden İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na silahlı saldırıya kınama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın toplumsal medya hesabından yayımladığı ileti şöyle:

“İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Olay araştırılıyor. Failler bulunacak ve adalete teslim edilecektir.”

Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, toplumsal medya hesabından yayımladığı bildiride, “İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına yapılan saldırıyı kınıyor, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Demokrasiye ve ülkemizin huzuruna yönelik hür türlü saldırı ve provokatif söylemin ve girişimin karşısındayız. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılacağına olan inancım tamdır.” sözlerine yer verdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın bildirisi şu biçimde:

“İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan saldırıyı kınıyorum. Saldırı hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re’sen soruşturma başlatılmıştır. Saldırı bütün boyutlarıyla aydınlatılacaktır. Saldırgan yakalanmadan, saldırganın kimliği belli olmadan, saldırının sebebi henüz bilinmeden, bu çirkin saldırıyı siyasi maksatla istismar etmek de doğru değildir. Hakikat ortaya çıkarılacak, adalet tecelli edecektir.”

Memleket Partisi Genel Lideri Muharrem İnce’nin toplumsal medya hesabından yayımladığı bildiri şöyle:

“İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yönelik düzenlenen silahlı saldırıyı kınıyorum. İyi Partili dostlarıma geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Seçim yaklaştıkça bu tür provokasyonların artmasından endişe duyuyorum. Türkiye bu gerginlik ve kutuplaşma siyasetinden uzaklaşmalıdır. Başka Türkiye yok, başka memleket yok.”

Demokratik Sol Parti Genel Lideri Önder Aksakal, bildirisinde şunları kaydetti:

“İYİ Parti İstanbul Vilayet Başkanlığına yapılan silahlı akın herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesini ve değerlendirmesini zarurî kılan kıymetli bir durumdur. Hangi münasebetle olursa olsun “silah”, var olan bir sorunun tahlilinde kanunî öge değildir. Hele bir de Genel Seçim ortamında olduğumuz süreçte bu türlü bir olayın vuku bulması da toplumsal korkuları en üst düzeye çıkaracaktır. Görülen birinci gerçek şudur ki, güvenliğimiz tehlikededir. Emniyet üniteleri en kısa vakitte fail ya da failleri bulmalı, hücumun ne hedefle yapıldığını ‘inandırıcı bir şekilde’ kamuoyuna açıklamalıdır. Bu vesileyle GÜZEL Parti topluluğuna geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, bu menfur ve aşağılık saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu, iletisinde şu sözleri kullandı:

“İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan silahlı saldırıyı kınıyorum. Dostlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirken, faillerin bir an evvel adalete teslim edilmesi beklentimizin de altını çiziyorum.”

Hibya Haber Ajansı