SiyasetHaber Girişi : 02 Ağustos 2024 11:10

SMMM Deniz Aydemir: Sinekten Yağ Çıkmaz

SMMM Deniz Aydemir: Sinekten Yağ Çıkmaz
Özellikle ekonomi alanındaki isabetli yorumlarıyla kamuoyunun dikkatini çeken Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Deniz Aydemir, gelinen son noktada yine çok çarpıcı bir değerlendirme yaptı.

Gazetemize konuşan Aydemir, mevcut iktidarı ve maliye bakanını eleştirerek ‘durum tespiti’ yaptığı değerlendirmesinde şu sözlere yer verdi:

AKP iktidarının uzun yıllar uyguladığı sıcak paraya dayalı; inşaatın ve kamu yatırımlarının lokomotif olduğu ekonomik sistemin pek de sürpriz olmayan sonucu olarak ciddi bir enflasyon ve yoksulluk ile karşı karşıya kaldık.

Aklı başında birçok ekonomistin, uygulanan politikaların ülkeyi bu noktaya getireceğine dair öngörü ve uyarılarına kulak tıkayan iktidar, büyük bir borç ve resesyon batağına ülkeyi sürükledi.

Şimdi kerameti kendinden menkul, eskimiş yeni Hazine ve Maliye Bakanı, bir taraftan enflasyonu dizginlemek için piyasayı daraltmaya çalışırken; diğer taraftan yeni vergilerle zaten can çekişen küçük ve orta ölçekli işletmelerin tabutuna son çiviyi çakmaya çalışıyor.

Paranın bol olduğu dönemde rantı zenginlerle paylaşan AKP iktidarı, krizin faturasını sadaka seviyesinde maaş verdikleri emeklilere yıkıp, borcu da yoksullara ödetmeye çalışıyor.

Her yıl 28 milyar dolar şehir hastanelerine kira ödeyen, 50 milyar dolar faiz ödeyen, 30 milyar dolar garantili projelere ödeme yapan Sayın Bakan’ın hazineyi bu yüklerden kurtarmak için hiç çabası yok. Gözünü zaten can çekişen işçinin, emeklinin, küçük esnafın cebine dikmiş.

Eskilerin dediği gibi ‘sinekten yağ çıkmaz’ Sayın Bakan.”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.