Kulak problemi olanlar için kulak damlatılması uygundur.
Çiğ olarak tüketilebilir.
Fırında közlen şeklinde de kullanımı uygundur. Közlenmiş soğanı lapa yapıp yaraların, çıkıkların ve burkulmaların üzerine uygulayın.
Çiğ soğanı kaya tuzuyla ya da çiğ şekilde tüketmek; balgamı temizler, mideyi kuvvetlendirir, iştahı açar, lenf bezlerini artırır ve tükürüğü artırır.
Sarılık hastalığı için su pişirin ve öyle kullanın.
Öksürük ve nefes darlığı; soğanı ince ince doğrayın ve üzerine 100 gr kadar bal dökün ve en az 3 saat boyunca bekletin. Bekledikten süzün ve gün içerisinde tatlı kaşığı ve yemek kaşığıyla tüketin. Ya da direk soğan suyuyla balı karıştırın ve tüketin.
Egzama için; Eşit miktarda soğan suyunu ve kekik suyunu karıştırın. Egzama olan bölgelere uygulayın. Günde 2-3 defa uygulayın. Ya da kekik suyu yerine elma sirkesini de koyabilirsiniz.
İltihaplı yaralar için; Soğanı ince ince kıyın ve dövün üzerine bal ilave edin ve yaralara uygulayın.