GündemHaber Girişi : 20 Haziran 2024 14:39

Son Dakika: Çanakkale ve Elazığ'da Yangın

Son Dakika: Çanakkale ve Elazığ'da Yangın
Çanakkale'nin Ezine ilçesindeki bozuk orman alanında ve Elazığ'ın Maden ilçesine bağlı Gezin ile Tepecik köyü arasındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Her iki bölgede de yangını kontrol altına alma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Çanakkale'nin Geyikli beldesi yakınlarında, Kumburun ile Çamoba köyleri arasındaki bir tarım arazisinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın başladı. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevler, bozuk orman alanına sıçradı.

Yangının fark edilmesi üzerine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ve Geyikli Belediyesi ekipleri hızla müdahaleye başladı.

Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, yangın söndürme çalışmalarına destek olmak için ekiplerini seferber ettiklerini belirtti.

Oruçoğlu, bölgede rüzgarın etkili olduğunu vurgulayarak, "Yangını en kısa sürede kontrol altına almayı umuyoruz." dedi. Köylülerin de destek verdiği söndürme çalışmaları, havadan ve karadan aralıksız devam ediyor.






Elazığ'daki yangın ise saat 11.00 sıralarında Gezin'in Kışlacı Mahallesi'nde başladı. Rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangın, Tepecik köyüne kadar ilerledi. Yaklaşık 4 saattir, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, itfaiye, İl Özel İdaresi, jandarma, ilçe ve belde belediyeleri ile TEDAŞ ekipleri yangına müdahale ediyor. Geniş bir alana yayılan yangın, havadan görüntülendi.

Gezin Kışlacı Mahallesi Muhtarı Yılmaz Selçuk, yangınla ilgili son bilgileri paylaşarak, "Saat 11.00 itibariyle Gezin Kışlacı mevkiinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Orman İşletme ekipleri, müdüründen şefine kadar canla başla çalışıyor. Greyder ve dozer gibi iş makineleri de burada." dedi.

Yangını söndürmek için tüm ekipler büyük bir gayretle çalışmaya devam ediyor.

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.