VefatHaber Girişi : 11 Ekim 2022 17:06

Duayen oyuncu Yıldız Kenter’in kızı Leyla Kenter hayatını kaybetti

Duayen oyuncu Yıldız Kenter’in kızı Leyla Kenter hayatını kaybetti

Türk sinemasının duayen oyuncusu Yıldız Kenter’in 70 yaşındaki kızı Leyla Kenter hayatını kaybetti. Bir süredir kanserle mücadele eden Leyla Kenter’in ölüm haberini oyuncu Gül Onat duyurdu.

Türk sinemasının usta oyuncularından olan Yıldız Kenter 2019’da 91 yaşında hayatını kaybetmişti. Yıldız Kenter’in Nihat Akçan ile evliliğinden dünyaya gelen kızı Leyla Kenter’den acı haber geldi.

Türk sinemasının duayen oyuncusu Yıldız Kenter'in 70 yaşındaki kızı Leyla Kenter hayatını kaybetti. Bir süredir kanserle mücadele eden Leyla Kenter'in ölüm haberini oyuncu Gül Onat duyurdu.

“NUR İÇİNDE YAT”

Yıldız Kenter’in kızı Leyla Kenter 70 yaşından hayata veda etti. Acı haberi oyuncu Gül Onat, sosyal medya hesabından ‘Sevgili Leylâ anneciğine kavuştun. Nur içinde yat. Çok Üzgünüm’ sözleriyle duyurdu. Uzun yıllardır kanser tedavisi görüyordu.

leyla kenter

BUGÜN YILDIZ KENTER’İN YAŞ GÜNÜYDÜ…

Leyla Kenter’in ölüm tarihi ise yürekleri sızlattı. 11 Ekim 1928’de dünyaya gelen 17 Kasım 2019’da akciğer rahatsızlığı sebebiyle hayatını kaybeden annesi Yıldız Kenter’in bugün doğum günü.

LEYLA KENTER KİMDİR?

Kanserle mücadelesine yenik düşenKenter, bir dönem annesi gibi oyunculuk yapmış, dizi ve filmlerde oynamıştı. Peki, Leyla Kenter kimdir, kaç yaşındaydı? İşte, Leyla Kenter’in hayatı ve biyografisi…

29 Mart 1952 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Yıldız Kenter ile Nihat Kenter’in kızıdır. Cambridge’de iki fakülte bitirmiş ve ardından Dışişleri Bakanlığı personeli olmuştur.

Baraber çalıştığı iş arkadaşı ile hayatını birleştirdi. İşi dolayısıyla eşiyle farklı yerlerde çalışınca işinden istafa etmiştir. Ayrıca Kenter, bir dönem işi dolayısıyla Kenya’da yaşamıştır.

Büyükelçi olarak görev yapan Kenter eşiyle birlikte Türkiye’ye geldiği dönemlerde Bilkent Üniversitesi’nde dersler verdi. Uzun dönem boyuncu kanser tedavisi gören Kenter, 70 yaşında hayata gözlerini yumdu.

OYNADIĞI DİZİLER

Başlık Parası (Nazlı) 1973

Fatma Bacı (Ayşe) 1972

Vahşi Çiçek (Sema) 1971

Anneler ve Kızları (Iraz)

YILDIZ KENTER KİMDİR?

Yıldız Kenter, 11 Ekim 1928, İstanbul’da doğdu. Asıl adı Ayşe Yıldız’dır. Annesi İngiliz Olga Cynthia (Turkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını aldıktan sonra adı Nadide Kenter olarak değişmiştir) ve babası Türk diplomatı Ahmet Naci Kenter’dir.

Ankara Devlet Konservatuarı Yüksek Bölümünü sınıf atlayarak bitirdi. On bir yıl Ankara Devlet Tiyatrosunda çalıştı. “Rockefeller” bursu kazanarak, American Theatre Wing, Neighbourhood Play House ve Actor’s Studio’da oyunculuk ve oyunculuk öğretiminde yeni teknikler üzerine çalışmalar yaptı. Ankara Devlet Konservatuvarı’na hoca olarak atandı.

1959’da Devlet Tiyatrosu’ndan ayrıldı. Muhsin Ertuğrul ile bir yıl çalıştı. Kardeşi Müşfik Kenter ve eşi Şükran Güngör ile Kent Oyuncuları Topluluğunu kurdu. Daha sonraki yıllarda sürekli olarak Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık’ta “Değişen Eğitim Metotları” ve “Oyunculuk Metotları” üzerine çalışmalar yaptı.