GündemHaber Girişi : 22 Aralık 2022 00:45

Son Dakika…Cumhurbaşkanı 2023 Asgari Ücret Açıklaması

Son Dakika…Cumhurbaşkanı 2023 Asgari Ücret Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Asgari ücret 9 bin TL olur mu?” sorusuna “Herkesin dediğiyle adım atmayız. Bizim sırtımızda küfe var, küfe olmayanlar rahat konuşur” yanıtını verdi.

Asgari ücret için 3.toplantı 20 Aralık tarihinde gerçekleşti. Toplantı sonrasında ise Türk-İş’in teklifi ortaya çıktı. Türk-İş’in asgari ücret için teklifi 9 bin lira oldu. Bu teklif en son asgari ücret olan 5500 TL üzerinden düşünüldüğü zaman yüzde 64 zamma denk geliyor.

Asgari ücret için en son toplantıdan sonuç çıkmayınca yeni görüşme yapılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Yarın asgari ücret konusunu da inşallah açıklayıp onu da yoluna koyacağız.” dedi.

Asgari ücret zammı için çeşitli olası senaryolar gündemde yer almakta. Asgari ücrete yüzde 50 zam yapılırsa yeni asgari ücret 8 bin 250 TL’ye çıkacak. Asgari ücrete yüzde 40 zam gelirse yeni asgari ücret 7 bin 700 TL olacak.

Türk-İş’in asgari ücret teklifi sonrasında uzmanlar tarafından yeni zam tahminleri de yapılmaya başlandı. . Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram konuşmasında; “Hem sendikalaşmanın önündeki engellerin kaldırılması, gelir vergisinde düzenleme yapılırsa tekrar masaya gelecektir. Bana göre 9 bin TL rakamı yüksektir. Benim tahminim 8 bin 750 TL rakamıdır.” dedi.