SORGULADIN MI HİÇ HAYATI.

GEÇMİŞ -GEÇTİ -GİTTİ- BİTTİ.....
Geçmişin geçtiğine, gittiğine, bittiğine inanmazsan geleceğin hiç olmaz .
Ben kimime cevap bulmak şu anda zor olsada  kim olduğuma araştırmama karar vermem için ne istediğimi ne yapmam gerektiğini olması için neleri mümkün olabildiğini sorgulamaya engel olmamalı. Araştırmak gerek mutlu olabilmek için yoksa bu belirsizlikten çıkacağımız yok. Herkes kendi bireysel hayatında bunlara azda olsa yoğunlaş sa hayatının ne anlama geldiğini isteklerini, istemediklerini yapması gerekenleri, yapmaması gerekenleri net görecektir. 
Sorgulanmayan hayatlar boş ve hiç yaşanmaya mecburdur, yaşamın içindeki kaosunun getirdikleri ile yetinmek  rüyadan kendini uyandıramamaktan öteye gitmez.
Hepimizin yaptığı hatalardan biri bu kapıldık gidiyoruz. 
Her şey maddiyat değil bu hayatta zaten maddesel olan her şey yalan bu dünyada. 
Sorguluyorum kendimi neden buradayım yapmam gerekenler ne nasıl mutlu olabilirim iç huzuru nasıl yakalayabilirim diye.
Öncelikle her gelenin bir sebebi olduğunu hayatımıza  katkısıni acı da olsa güzel de olsa göstermesinin bir nedeni olduğunu görevi bitince   gideceğini bilmesi gerek, tesadüf olmadığını anlaması gerek. Karşılaşmaların hayata karışmaları oradan çıkarılacak sonuçlarla belli olur sebepsiz nedensiz hiç kimse kimsenin hayatına girmez görevi bitince çıkar. 
Bundan dolayı diyoruz geçti gitti yaşandı bitti.
Beraber olunan sürelerde ise karşınızdakinde kendimizi görüyoruz hiddeti, sevgiyi, öfkeyi, saygıyı her bir bireyden olaylardan deneyimleyerek öğreniyoruz. 
Kimisinden nefret ederek  Kimisinden övgü ile söz ederek.
Adına'da Hayatımız hikayemiz diyoruz. 
Bir düşünün kendimizi bildiğimiz andan itibaren neler yaşamışız kimler girmiş çıkmış hayatımızdan. tabiki sebepleriyle çıkmışlar hataları  tekrardan başlamışmıyız , yoksa bir şeylerinin farkına varıp yapmamaya mı çalışmışız?
Ben bunları sorgulama kısımların dayım sizleri bilmem. Çünkü hayatın içindeki boşluklara neyin eksik olduğunu bulmaya çalışıyorum bazı insanlara bunlar garip gelebilir.
kimseyi kınamıyor, ayıplamıyor yaşamlarına karışmıyor , özenmiyorum kendimle olduğum zamanları farkındalaştırdım o kadar.
Sorguluyorum sadece bu da benim yaşam sebebim diye düşünüyorum tabii ki hayatın içindeyiz yapılması gerekenler ,uyulması gerekenler var.
önemli olanın sadece kendimiz olduğunu bilirsek kimsenin kimseye faydası olmadığını görürsek kendimizle biraz daha başbaşa kalabilirsek daha da farkındalığımızın arttığını göreceğiz. 
herkesle de artık geçinme zorunluluğum yok herşeye evet te demiyorum kafama uyan benimle aynı paralelde düşünen kişileri alıyorum hayatıma gerisi hani yemek yağsız tuzsuz olur ya işte onun gibi tat almıyorum. 
Sonuç olarak kendime bu günümden daha iyi nasıl olabilirim diye soru sorarak bitiriyorum. 
Sevgiyle hayatı sorgulayın. 
Emel Araz

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.