GündemHaber Girişi : 30 Mart 2023 09:20

Soyer: “İzmir yeni bir marka kazandı”

Soyer: “İzmir yeni bir marka kazandı”

İzmir Ekonomik Kalkınma Uyum Şurası’nın (İEKKK) 116. toplantısı, İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in konut sahipliğinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlendi. Toplantının ana gündem hususu 15-21 Mart 2023 tarihleri ortasında toplanan İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi oldu.

“Gurur duydum”
Başkan Tunç Soyer, İzmirli olmaktan gurur duyduğu bir kongrenin yapıldığını söyleyerek “İzmir, bence İzmir Enternasyonal Fuarı üzere yeni bir marka kazandı. İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’ni her yıl yapmaya devam ettiğimizde biz tıpkı vakitte geleceğin Türkiye’sine, dünyasına ışık tutacak bu buluşmaya mesken sahipliği yapma tezini ortaya koyacağız. İzmir, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde bunu yapabileceğini göstermiş oldu. Bu kongrenin en büyük çıktısının bu olduğunu düşünüyorum. Şayet kararların takipçisi olursak, geleceğe yönelik pencere açma savını sürdürürsek İzmir’e yeni bir simge kazanacak. Şayet bunu başarabilirsek, İzmir kıymetli bir misyonu hayata geçirmiş olacak” formunda konuştu.

“Kongreyi muktedir olduğumuzu görerek bitirdik”
Başkan Soyer, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Biz bu kongreyi tek başımıza yapamazdık. Herkes bir ucundan tuttu. Herkes o tarihi sorumluluk hissini yaşadı. Biz İzmir olarak bunu yapmaya muktedir olduğumuzu düşünerek bu işe başlamıştık; muktedir olduğumuzu görerek bitirdik. Artık bunun daha düzgününü başarmak mecburiyetindeyiz. Çıtayı daha yükseltmek mecburiyetindeyiz. Daha büyük kucaklaşmayı, mutabakatları gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz. Türkiye’nin gereksinimi olan şey bu. Gördük ki bizi ayıran sebeplerden çok birleştiren sebepler varmış. O sebepler de bu kongrenin muvaffakiyetle sonuçlanmasına neden oldu.”

Hibya Haber Ajansı