SÖZÜM SÖZ

Bu yıla girerken kendi kendime söz verdim geçen yıllarda verdiğim ama hiç bir zaman çok istememe rağmen tutmama sözlerim.

Bu sefer gerçekten farklı olacak çünkü değişme mi, gelişme mi farklı baktığımı net görebiliyorum kendimi kandırmama gerek yok.

Artık kimsenin kırılması yanlış düşünmesi gibi bir algılarım da yok hayatımdaki ya hep ,ya hiçlere devam etme kararı aldım biraz esnettiğim için sonuçta ben üzüldüm.

Herkesin bir hayat hikayesi var karşı taraf için de istekleri, ama hiçbir zaman örtüşmeyen, uyuşmayan hep bir şeyler yarım kalmakta.

Geldiğimiz dünyada tek bir hayatımız var sonradan olacaklar muamma da yani belirsizlik içinde kimsenin gelip gitmediği için.

Gelsek de tekrar dünyaya hiçbir zaman hatırlayamayacağımız tek gerçek olan yaşamımızın hakkını vermeliyiz, kendi bedenimize saygı duyarak yaşamalıyız.

Emanettir bizlere bu beden. peki bizler ne yapıyoruz o kırılacak bu üzülecek diye hep kendimizden ödün veriyoruz bu şekilde de içimizdeki boşluk hiçbir zaman kapanmıyor.

Alma, verme dengesi bozulduysa eğer mutlaka bir şekilde bizden çıkıyor ya ruhsal olarak ya bedensel olarak.

İşte ben de bunu anlamaya başladım .
Kararlarımın arkasındayım önce BEN diyorum.

İsteklerim benim elimde ya yaparım, ya yapmam. Ya severim, ya sevmem hayatta net olmak gerekiyor mutlu olabilmek için.

O ne demiş, bu ne demiş o onu yapmış, bu bunu yapmış artık mış larla ilgilenmiyorum herkesin hayatına saygım var herkesin de benim hayatıma saygı duymasını istiyorum.

Düşünsenize başınıza bir şey geliyor kendiniz ilgileniyorsunuz, hastalanıyorsanız kendinizle başbaşasınız işiniz bozuluyor soran yok kendin düzeltmek zorundasın.

O büyüktür üzülmesin diye saygı adına alttan aldığımız çok şeyler oluyor veya birliktelikler de alışkanlıklardan oluşan sevmediğimiz çok şeye katlanıyor mutsuz oluyoruz.

Kime neye göre belirlemeden sırf kırılmasınlar diye özveriler içinde oluyoruz.
Her şey bir yere kadar olmalı istekler net ortaya konulmalı artık ben bunu yapmaya karar verdim beni seven yanımda olur sevmeyen uzağımda.

İnsan her gün üzülüp kendini suçlayacağına yapmaması gerekeni yaptığına pişmanlık duyacağına net bir şekilde HAYIR demesi gerektiğine inananlardanım artık.

Bunları söylemek yazmak bile şu anda beni çok hafifletti. Çünkü insan söyleyemediklerini yazıya döktüğü zaman anlamak isteyen anlayacaktır.

Ayrıca bir enerji kaybetmesine, kendisini ifade etmesine gerek kalmayacaktır.

Kimseyi değiştiremezsiniz hayatta herkes bulunduğu yerde kendi hikayesinde ki rolü oynamakta .

Hayaller istekler havada uçuşsa da gerçekler hep ortada bu yüzden kimsenin kimseyi lüzumsuz yerde oyalamasına gerek yok.

Açıkça kartlar ortaya konularak sevgi saygı içersinde netlikte olması gerekmekte.

Empati yapmak meziyet olmalı insanlarda karşısındakini anlayabilmek adına.
Hayat o kadar ağırlaştı ki kimse kimsenin kaprisine isteklerine tahammül etmemeli.

Ben diyebilmek güzeldir.
Sevgiyle kendinizde kalın….vede Kararlı….
Emel Araz

SÖZ

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.